NKÜ BESYO ‘Antrenör Eğitim Yönetmeliği’ Konulu Çevrimiçi Söyleşi Gerçekleştirdi
20-02-2021



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Çevrimiçi Söyleşilerine bir yenisi daha eklendi.

‘Değişen Antrenör Eğitimi Yönetmeliği Hakkında Merak Edilenler’ konulu söyleşi, tüm katılımcılar için oldukça verimli geçti. BESYO mezunlarının antrenör eğitimine başvuru ve denklik işlemleri ile temel eğitim ve mezun olunan bölüme göre alınan kademeler hakkında konuların konuşulduğu söyleşide, Üniversitelerdeki branş derslerinin daha verimli hale gelmesi için uygulama derslerine giren Öğretim Üyelerinin belgelerini yükseltme ve federasyonlarla güncel konuların işlenmesi gerektiği, bunun için de akreditasyon sürecinin başlaması gerektiği ifade edildi.

Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Asım TUNÇEL’in yaptığı söyleşide, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Eğitim Uzmanı Kubilay CENGİZ, son dönemde değişen Antrenör Eğitim Yönetmeliği hakkında merak edilenler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Muğla Üniversitesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Tenis Federasyonu Eğitim ve Teknik Kurul Üyesi Doç. Dr. Osman MUTLU da söyleşiye katılarak akreditasyonun müfredatları güncel tutma ve derslerin faydalı olması konusunda önemli olduğunu belirtti.

Söyleşide katılımcılar, Gençlik Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Federasyonların Üniversitede branş derslerine giren Öğretim Elemanlarının belgelerini güncellemek adına, işbirliği içerisinde çözüm üretmesi gerektiği hususunda ortak görüş bildirdi.

Toplantı sonunda NKÜ BESYO Müdürü Prof. Dr. İlker ÖZMUTLU katılımcılara teşekkür ederek, “Pandemi koşulları altında öğrencilerimize maksimum fayda sağlamak adına merak edilenleri konuşmaya devam edeceğiz” diyerek BESYO Spor Söyleşileri kapsamında bu tarz etkinliklerin süreceğini belirtti.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7




>