NKÜ, İstihdam ve Sosyal Yenilik (EaSI) Programı Bilgilendirme Toplantısı’nda Başarıyla Temsil Edildi
29-08-2020



Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’nın düzenlediği Avrupa Komisyonun İstihdam ve Sosyal Yenilik – EaSI (Employment, Social Affairs and Inclusion) Programı Çevrimiçi Bilgilendirme Toplantısı’na Üniversitemiz adına Proje Ofisi Koordinatörlüğü katılım gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdür Vekili Bülent ÖZCAN’ın başkanlığı ve Birlik Programları ve Sınır Ötesi Daire Başkanı Şebnem SÖZER’in moderatörlüğünde gerçekleşen webinara, TNKÜ Proje Ofisi Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Duygu DOĞAN iştirak etti.

Yaklaşık 2 saat süren çevrimiçi toplantının ilk bölümünde 2014-2020 döneminde Horizon 2020, Erasmus+ ve IPA Programları’na yönelik Türkiye adına katılım gösteren lider ve ortak kuruluşların performansları değerlendirildi. Ayrıca 2021-2027 döneminde beklenen yenilikler ve programlara özgü değişiklikler hakkında bilgiler verildi.

Toplantının ikinci bölümünde EaSI İstihdam ve Sosyal Yenilik Programı altında açılan “En Savunmasız Durumlarda İnsanları Desteklemeyi Amaçlayan Bütüncül Müdahalelerin Oluşturulması ve Test Edilmesi (VP2020/03)” Teklif Çağrısı üzerinde duruldu.

Toplantının son bölümünde ise program kapsamında Türkiye’deki kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve STK’ların Avrupa’daki paydaşlarıyla işbirliğini artırarak, rekabet edebilirliği yüksek proje fikirleriyle istihdamı artırıcı, yenilikçi projeler sunmalarının destekleneceği vurgulandı. Bilgilendirme toplantısı soru-cevap bölümüyle son buldu.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3




>