NKÜ, Beş Ayrı Kitabı Literatüre Kazandırdı
04-07-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, sosyal bilim çevresi ve özel ilgilileri için kaynak niteliğinde birbirinden değerli beş ayrı kitabı literatüre kazandırdı.

Kitaplardan üçü; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’un himayelerinde, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in başkanlığında ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ’ın yönetim ve editörlüğünde 2021 tarihinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde gerçekleştirilen ‘TBMM’nin Açılışının 100. Yılı Münasebetiyle Milli Egemenlik ve Demokrasi’, ‘Vefatının 700. Yılı Münasebetiyle Yunus Emre’ ve ‘Kabulünün 100. Yılında İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’ Sempozyumlarında konunun uzmanları tarafından sunulan bildirilerden teşekkül ediyor ve kitaplar ilgili konuların temel kaynakları niteliğini taşıyor.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. VATANDAŞ tarafından Rektörlük makamında kendisine takdim edilen kitapları inceleyen Rektör ŞAHİN, “Her geçen gün yeni ve değerli bilimsel çalışmalara imza atan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, başarı kulvarında hızla ilerlemektedir” dedi.

Diğer iki kitap ise 2020 ve 2021 yıllarında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından gerçekleştirilen ‘Tekirdağ’da Dini ve Kültürel Hayat’ ve ‘Tarihten Günümüze Tekirdağ’ın Değerleri: Alimler, Eserler, Kurumlar’ Sempozyumlarında konunun uzmanları tarafından araştırılan ve sunulan bildirilerden oluşuyor.

Söz konusu sempozyumların koordinatörü ve çalışmaların editörlerinden İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN tarafından Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’e Rektörlük makamında takdim edilen kitaplar, Tekirdağ’ın kültür ve tarihini araştırmak amacıyla Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde kurulan ‘Tekirdağ Kültür-Tarih-Sanat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ilk iki kitabı oldu.

Rektör Prof. Dr. ŞAHİN, kitapların editörü Prof. Dr. Hasan KESKİN ve Merkez’in Koordinatörü Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ’ı emek ve çalışmaları dolayısıyla kutlayarak tebrik etti ve “Tekirdağ Kültür-Tarih ve Sanat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, alanında örnek bir akademik birim olduğunu göstermeye devam etmektedir” dedi. Prof. Dr. ŞAHİN, “Tekirdağ’ımızın kültür, tarih ve sanatı Üniversitemiz tarafından tüm yönleriyle araştırılmaktadır. Şehrimize hizmet etmekten onur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5




>