NKU Uzaktan Eğitim 2014 ÖSYM Kılavuzunda Yer Alacak
27-05-2014



Üniversitemiz Dünyada ve ülkemizde giderek yaygınlaşan uzaktan öğretim konusunda çalışmalarına hız vererek, 2012-2013 öğretim yılında pilot olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde ortak ve zorunlu derslerin uzaktan öğretim yoluyla verilmesinin ardından, 2013-2014 öğretim yılında Değirmenaltı Yerleşkesindeki tüm birimlerde ortak ve zorunlu dersler (Türk Dili, Atatürk İlkleri ve İnkılap Tarihi) yaklaşık 3500 öğrenciye uzaktan öğretim yoluyla verilmektedir.

2013 yılında merkeze dönüşerek Namık Kemal Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NKUZEM) adıyla faaliyetlerini devam ettiren birim, 2014-2015 yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde uzaktan öğretim İktisat ve İşletme lisans programlarının açılması konusunda YÖK onayı almıştır.

2014 ÖSYM kılavuzunda NKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi altında örgün öğretim İktisat ve İşletme programlarının yanında uzaktan öğretim İktisat ve İşletme programları da yer alacaktır.

Türkiye’de devlet üniversiteleri içerisinde 3. uzaktan öğretim İktisat ve 4. uzaktan öğretim İşletme programlarının açılacak olması Üniversitemiz ve bölge açısından büyük bir prestij kaynağı olacaktır.

Sanayinin yoğun olduğu Trakya Bölgesi için uzaktan öğretim programlarının açılması, özellikle özel sektörün ihtiyaç duyduğu İktisat ve İşletme alanlarında lisans diploması sunacak bu programların faaliyete geçecek olması büyük önem arz etmektedir.

Uzaktan öğretime kayıt yaptıracak öğrencilerin örgün öğretimdeki öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahip olacağı, isterlerse yerleşkeye gelerek yüz yüze sınıf içi eğitimlere de katılabilecekleri bir öğretim ortamı oluşturulacaktır.  Uzaktan öğretim öğrencileri kampüs içi ve dışı sosyal faaliyetlere katılabilecek ve indirim imkânlarından faydalanabileceklerdir. Kampüs içerisinde yer alan yüzme havuzu, spor sahası ve kondisyon salonu gibi tüm spor alanlarını kullanabileceklerdir. Ayrıca 24 saat hizmet sunan üniversite kütüphanesini kullanabilecek, kütüphanenin sağladığı dijital kaynaklara istedikleri yerden erişim imkânına kavuşmuş olacaklardır. 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>