NAKSAM “İş Dünyasında Umut Veren Kadınlar Çalıştayı”na Katıldı
17-03-2014



Üniversitemiz Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Kayseri’de, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu İl Temsilciliği tarafından "İş Dünyasında Umut Veren Kadınlar" adıyla 6-7 Mart 2014 tarihleri arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin de desteklediği çalıştaya katıldı.

Çalıştay, TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sema Karaoğlu’nun ev sahipliğinde, 3 ülke ve 81 ilden kadın girişimcinin katılımıyla Hilton Kayseri Oteli'nde düzenlendi. Çalıştaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Aşkın Asan, TOBB Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Şenpiliç A.Ş Ceosu İpek Üstündağ, İran, Finlandiya ve İsviçre'den gelen konuk kadın girişimcilerin yanı sıra Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NAKSAM) Müdürü Doç. Dr. Gülen Özdemir, Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Emine Yılmaz ve Öğr. Gör. Funda Er Ülker çalıştaya davetli olarak katıldı.

Toplantıda Türkiye'de ki 1,5 milyon girişimciden sadece 180 binin kadın olduğu ve yaklaşık yüzde 95 erkek girimciye karşılık yüzde 5 kadın girişimcinin bulunduğu belirtildi. Dünyada gayrimenkullerin sadece yüzde 1'i kadınların iken, ülkemizde bu oranın yüzde 35 ve üst düzey kadın yönetici oranının yüzde 12 olduğuna dikkat çekildi.

Toplantının ilk gününde ayrıca Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan’ın “İş’te Eşitlik Bildirgesi”ni okumasının ardından Vali Orhan Düzgün, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ali Oğuz Önder birer konuşma yaparak, 27 firma kadın istihdamı ve haklarına yönelik hazırlanan bildirgeye imza atarak uyacaklarını beyan ettiler. 

Doç. Dr. Gülen Özdemir, Yrd. Doç. Dr. Emine Yılmaz ve Öğr. Gör. Funda Er Ülker Çalıştayda  “Sosyalleşme Sürecinde Girişimcilik:  Ailede / Okul Öncesinde / Orta Öğretimde / Üniversitede”  isimli oturumda görüş ve düşünceleri ile katkı sağladılar. Panelde Doç. Dr. Gülen Özdemir söz alarak kadınların ekonomiye katılmasında kooperatiflerin önemini vurguladı. 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>