Minik Üniversitelilerimiz Mezun Oldu
10-02-2014



Çocuklara keşfetme mutluluğu veren bir ortam sunarak, onlara bilim, sanat, spor etkinliklerini sevdirmek, etkinlik yapma sürecinde el becerilerini, zihinsel becerilerini geliştirmek, grup ile çalışma sorumluluğunu kazandırarak öğrenmeyi eğlenceli hale getirmeyi amaçlayan Namık Kemal Üniversitesi Çocuk Üniversitesi 2014 Güz Dönemi öğrencileri, gerçekleştirilen tören ile mezun oldu.

Törende Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Aysun Ünal, NAKSEM Müdürü Doç. Dr. İsmail Yılmaz, öğretim elemanları Çocuk Üniversitesi öğrencileri ve aileleri katıldı.

Programın açılışında konuşan Çocuk Üniversitesi Koordinatörü Öğr. Gör. Kaan Demiroğlu, 4 gün süren eğitimler boyunca fen edebiyat, ziraat ve tıp gibi pek çok alanda öğrencilerin değişik eğitimlerden geçtiğini belirterek, ilerleyen dönemlerde daha farklı alanların programa dahil olacağını söyledi.

Çocuk Üniversitesi’nin 4 gün süren programında öğrencilerin eğitimlerinden kesitlerin sunulduğu filmin izletildi. Filmin ardından konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, “Geleceğin mimarları genç öğrencilerimizi kutluyorum.  Biliyorsunuz çocuk üniversitesi son yıllarda gelişen bir kavram. Çocuk üniversitesinin ana amacı öğrencilerimizi okumak istedikleri bölümler hakkında bilgi vererek, geleceğe hazırlamak.” dedi.  Prof. Dr. M. İhsan Soysal Üniversitemizin her zaman bulunduğu toplumla iç içe olduğunu vurgulayarak, Üniversitemizin toplumla hareket ettiğini bununla birlikte toplumun ihtiyaçlarına yönelik bilgi ürettiğini aktardı.

Açılış konuşmalarının ardından Çocuk Üniversitesi öğrencilerine ve eğitmenlerine katılım belgeleri takdim edildi. 

Namık Kemal Üniversitesi0




>