Milli Mücadele Tarihinde Tekirdağ’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu
14-11-2014



13 Kasım Tekirdağ'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. yıl Dönümü’nde Üniversitemiz Tarih Topluluğu günün önemini dikkat çekmek amacıyla konferans düzenledi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen  “Milli Mücadele Tarihinde Tekirdağ’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu” isimli konferansa konuşmacı olarak  Yrd.Doç.Dr. Volkan Ertürk katıldı.  

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Volkan Ertürk, konferansta, tarihte stratejik bir önem sahip olan Tekirdağ’ın 20. yüzyılda Dünyayı değiştiren olaylardan etkilendiğini, Milliyetçilik akımıyla beraber Balkanlarda büyük değişmeler yaşandığını söyledi. Ertürk, 20. Yüzyıl’da Tekirdağ’ın maruz kaldığı isyanlar, savaşlar ve işgaller üzerinde durdu. Yrd. Doç. Dr. Volkan Ertürk, “Tekirdağ, İstanbul ve Edirne gibi Osmanlı’ya başkentlik yapmış iki önemli şehrin arasında yer alarak lojistik merkez konumunda bulunmuştur. Bu bölge savaşın en yoğun şekilde yaşandığı bir yerdir.” sözleriyle Tekirdağ’ın konumunun önemini vurguladı.

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>