T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde “Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi” konulu panel Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi Panelini Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim ÇAKAL sundu.
Panelin açılış konuşmasını Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Basri KUZU gerçekleştirerek “Günümüzde gelişen, Dünyada yaşanan hızlı teknolojik değişmeler Mesleki Teknik Eğitimin öneminin çok büyük olduğunu ortaya koymuştur. Ülkemizin de gelişmesi ve kalkınması için sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip yüksek verimi gerçekleştirecek kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.
Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü Milli Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman AKGÜL, konuşmacı olarak Çevre Eski Bakanı Fevzi AYTEKİN ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN katıldı.
Panelin ilk konuşmasını gerçekleştiren Çevre Eski Bakanı Fevzi AYTEKİN “Dünyanın en büyük gücü sevgidir. Eğer birbirimizi sever, sayar ve can kulağıyla dinlersek başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Hocalarınızı da can kulağıyla dinleyin. Okuyun, araştırın ve sorgulayın” sözlerini kaydetti.
Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN de hayatından örnekler vererek Mesleki Teknik Lisede okumuş olmanın kendisine sağladığı faydaları aktardı. Meslek lisesinde okuduğu için gurur duyduğunu ifade eden Rektör ŞAHİN, üzerinde emeği olan tüm öğretmenlerini büyük bir şükran ile andı.
89 yılında liseden mezun olduğunu belirten Rektör ŞAHİN, öğrencilere başarılı olmaları için tavsiyelerde bulunarak “Lise dönemindeki arkadaşlarımızın gerçekleri kavrayarak hayatına yön verecek planlar oluşturması zor olabiliyor. Erken dönemde bunu idrak etmiş olanlar hayatta 1-0 önde başlıyor. Sizlere tavsiyem başta devamsızlık yapmamaya özen gösterin. Eve geldiğinizde o günkü derslerinize göz gezdirin. Mutlaka sorgulayıcı olun. Kafanıza takılan bir konu olduğunda irdeleyin. Albert EİNSTEİN bir sözü var “Hayat bisiklet sürmek gibidir. Dengenizi korumak için, sürmeye devam etmelisiniz” dengenizin bozulmaması için harekete geçmeniz gerekiyor. Toplumların gücü eğitimli bireylerle ölçülüyor. Bilgi sahibi olmak çok önemlidir. Müfredatımız çok uygun hale getirildi. İlerisini düşünüyorsanız mutlaka yabancı dilinizi geliştirin. Artık ofis programlarından ziyade kodlama, yazılım öğrenmeniz gerekiyor. Kendinizi bir konuda geliştirerek en iyisi olmanız gerekiyor. Mevlana’nın bir sözü var “Nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Nice elbiseler gördüm içinde insan yok! Önce insan olun. Sevgi, hoşgörü sahibi olun. Ahlak, edep, dürüstlük size hiçbir zaman kaybettirmez. Yine Mevlana’nın söylediği gibi "Mum olmak kolay değildir. Işık saçmak için önce 'yanmak' gerek!” Öğretmenlerinizin sizlere sunulan fırsatların kıymetini bilin. Vatanımıza, milletimize faydalı evlatlar olun.” dedi.
Panel, konuşmaların ardından belge takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle noktalandı.
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi 1992-1995 Dönemi Dekanı ve Tarla Bitkileri Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat ALTIN'ın eşi, Teknik Bilim...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...
Üniversitemiz Hayrabolu Meslek Yüksekokulu Yüksekokul Sekreteri Emin AKSAN'ın annesi Emine AKSAN vefat etmiştir. Cenazesi 19.11.2024 Salı...
Tıklayınız. ...