Meslek Yüksekokulları Eğitiminde Dijital Dönüşüm Konulu Eğitim Düzenlendi
04-05-2021



Üniversitemizde “Meslek Yüksekokulları Eğitiminde Dijital Dönüşüm” konulu eğitim çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER tarafından verilen eğitime Üniversitemizin meslek yüksekokullarındaki akademisyenleri katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER eğitimde değişim kültürünü yaratmamaları, iletişim eksikliği, risk almaktan korkmaları, küçük kazanımlar yerine çok büyük değişimlerin hedeflenmesi sebebiyle altından kalkamamaları nedeniyle dijital dönüşüm yapan şirketlerin %70’inin başlangıç aşamasında başarısız olduğunu kaydederek, 8 adımda değişimin mümkün olabileceğini söyledi. Prof. Dr. Bülent EKER, “Acil durum duygusunu arttırın, güçlü bir takım kurun, değişim için bir vizyon belirleyin, sağlam iletişim kurulmasını sağlayın, değişikliği yerleştirin ve değişimi kalıcı yapın” diyerek bu aşamalar hakkında bilgi verdi.

Dijital Dönüşüm ile değer yaratma konusuna değinen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, “Tüm bu teknolojilerin doğru kullanımı sayesinde üretimde dönüşüm gerçekleştirilebilecek, kalite yüksek verim, esneklik kabiliyeti ve hız kazanılabilecektir.  Topyekûn bir gelişimden bahsedebilmemiz için bu teknolojilerin gerektiği alanlarda doğru şekilde kullanımı ama daha önemlisi bu teknolojilerin kendi kaynaklarımız ile geliştirilmesi gerekmektedir.” dedi.

“Değişen tüketici ve müşteri davranışları, teknolojinin ilerleme hızı nedeniyle firmalar iş yapış şekillerini dijitalleşmeye uyarlamak zorundalar” diyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, “Dijitalleşme şirketin kaynaklarını, dijital teknolojilerin getirdiği fırsatları kullanarak gelir, büyüme ve şirkete değer katacak operasyonel sonuçlara dönüştürme sürecidir.  Başka bir ifadeyle dijitalleşme şirketin bilgi, insan ve teknoloji kaynaklarını çok daha etkin kullanmak için teknolojiyi bu kaynaklara uygulamak anlamına gelir” sözlerine yer verdi.

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>