Merkez Kütüphane 2014 Yılı Elektronik Kaynakları Eğitim Toplantısı
10-03-2014

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen “Merkez Kütüphane 2014 Yılı Elektronik Kaynakları Eğitim Toplantısı” 6 Mart 2014 Perşembe günü gerçekleştirildi.

ProQuest yetkilisi Emre Sezer, ilk etapta üniversitemizin tüm kaynaklarını tek bir ara yüzden tarayabilen “SUMMON Arama Motoru” ile ilgili bilgiler verdi. Summon arama motorunda makalelere, kitaplara tezlere tam metin olarak nasıl ulaşılabilceği konusunda katılımcılara önemli bilgiler aktarıldı. Ayrıca 120.000 kitaba tam metin erişim imkanı sunan “Ebrary Academic Complete”, 3 milyon doktora ve master tezini barındıran “ProQuest Dissertations and Theses” veri tabanlarının üstün özellikleri, kullanımdaki kolaylıkları hakkında detaylı bilgiler verildi. Üniversitemizin aboneliği bulunan “ProQuest Agricultural Science Collection” veri tabanında yer alan 250 adet hakemli tam metin dergilerden nasıl arama gerçekleştirileceği ve istenilen yayınlara ulaşırken uygulanması gereken adımlar uygulamalı olarak katılımcılara gösterildi.