Mekanın Görsel Dili Haritalar Sergisi Açıldı
29-12-2021



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından “Mekanın Görsel Dili: Haritalar” isimli karma harita sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Fuaye alanında yapılan açılış törenine, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet HACIOĞLU, Coğrafya Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emre ÖZŞAHİN, Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi İlker EROĞLU, Üniversitemiz akademisyenleri, Tekirdağ Mektebim Okulları öğrencileri ile Coğrafya Bölümü öğrencileri katıldı.

Açılışta konuşma yapan Coğrafya Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. ÖZŞAHİN, “Haritalar Coğrafyacı mesleğinin tanıtıcı işaretleridir. Bu sergi Coğrafyayı sevdirmek ve Coğrafyacıları tanıtmak amacıyla hazırlanmıştır. Sergimiz Türkiye’nin ilk elle çizim (Geleneksel Yöntem) harita sergisidir. Aynı zamanda Türkiye’nin Coğrafya alanında yapılmış ilk öğrenci sergisidir. Bu yönüyle diğer Coğrafya bölümlerine de örnek teşkil edecektir. Serginin hazırlanmasında bütün emek öğrencilerimize aittir. Hepsini yürekten kutluyorum. Serginin düzenlenmesi konusunda her türlü destekleri için Üniversitemiz Rektörlüğü ve Fakültemiz Dekanlık makamlarına da teşekkür ederim. Bölümümüzü ve yaptığımız faaliyetleri canı gönülden destekleyen Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Ahmet HACIOĞLU’na da teşekkür ederim. Sergimizin vatana millete hayırlı olmasını diliyorum. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü HACIOĞLU ise, “Değişen ve gelişen dünyada coğrafyanın önemi gitgide artmaktadır. Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak Coğrafya Bölümünün yanındayız. İleriye dönük turizm projelerimizde Coğrafya Bölümüyle beraber çalışacağız. Böylece Tekirdağ’ı beraber tanıtacağız. Serginin hazırlanmasında Coğrafya Bölümü ekibine katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Yoğun katılımın olduğu etkinlik, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. Sergi, Fen Edebiyat Fakültesi Fuaye alanında 31.12.2021 Cuma gününe kadar görülebilecektir.

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>