Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu’nda Lavanta Ekim Töreni Gerçekleştirildi
29-12-2021

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu ve Marmaraereğlisi Belediyesi iş birliğiyle lavanta ekim töreni gerçekleştirildi.

Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu içerisinde 6 dönümlük alana yapılan lavanta dikim törenine, Marmaraereğlsi Kaymakamı Gökhan GÜRBÜZEROL, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet ATA, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Veli SIRIM ve üniversite öğrencileri katıldı.

Lavanta dikim töreninde konuşmalarını gerçekleştiren Marmaraereğlisi Kaymakamı Gökhan GÜRBÜZEROL, “Lavanta çok değerli ve ekonomik getirisi olan bir bitkidir. Diğer ilçelerimize de örnek olması dileğiyle, emeği geçen herkesi kutluyorum” şeklinde konuştu.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet ATA ise: ”Şu anda dikimini yaptığımız lavantanın ekim alanları ve ekonomik değeri artıyor. Bu nedenle lavanta pek çok açıdan kıymetli bir bitki. Üniversitemizle iş birliği yaptığımız lavanta bahçemizin bölgemize ve halkımıza fayda sağlayacağına inanıyorum” İfadelerini kullandı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Veli SIRIM, lavantanın son dönemlerde bölgede popüler bir bitki olduğunu belirterek: “Üniversitemiz ve belediye iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz lavanta bahçemiz bölgemize ve halkımıza hayırlı olsun. Lavantanın hem yağından hem de çiçeğinden yararlanarak bölgemizdeki turizmi canlandırmayı ve istihdamı artırmayı hedefliyoruz.  Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.