Marmaraereğlisi MYO “Sanal Gerçeklik Eğitim Projesi” ile TRT Haber’e Konuk Oldu
27-10-2021



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu’nun 2021-2022 Akademik Yılında hayata geçirdiği “Uygulamalı Dijital Eğitim Platformu MEMYO ONLINE Projesi” gündem olmaya devam ediyor. Yerel ve ulusal basında yer alan ve geniş kitlelerin dikkatini çeken projeyi yakından takip eden TRT Haber ekibi, Üniversitemiz Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret ederek yapılan sanal gerçeklik çalışmaları hakkında haber hazırladı.

TRT Haber muhabiri Levent SİLİSTRE, Marmaraereğlisi MYO Müdürü Doç. Dr. Veli SIRIM’dan sanal gerçeklik eğitimleri, dijital oyun ve 360 derece eğitim videoları hakkında detaylı bilgi aldı. Doç. Dr. Veli SIRIM, “MEMYO ONLINE projesi sayesinde, hem öğrencilerimizin dijital okuryazarlık becerileri gelişecek hem de verilen eğitimlerin sonuçları daha akılda kalıcı olacak. Bazı derslerde uygulamaya geçirdiğimiz bu projeyi zaman içinde diğer derslerde de uygulamak suretiyle yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Marmaraereğlisi MYO Uygulamalı Dijital Eğitim Platformu’nun proje yazarı ve sorumlusu Medya ve İletişim Programı Öğr. Gör. Yarkın ÇELİK de TRT HABER’e proje hakkında teknik bilgi vererek detaylı kullanım alanları hakkında açıklamalarda bulundu. Öğr. Gör. Yarkın ÇELİK, uygulamaya geçirilen proje ile geleneksel öğrenme modelinin yanı sıra öğrencilerin dijital içeriklerle deneyim kazanmalarının amaçlandığını söyledi.

TRT Haber, projenin öğrenciler üzerindeki etkilerini daha iyi aktarabilmek için Üniversitemiz öğrencileri ile de röportaj gerçekleştirdi. Röportajlarda öğrencilere, sanal gerçeklik eğitimlerini nasıl buldukları, bu eğitimlerin mesleki becerilerine olan katkıları, Uygulamalı Dijital Eğitim Platformu’nu hangi derslerde kullandıklarına dair soru yöneltildi. Öğrenciler, projeden ve kendilerine sağlanan teknolojik ders olanaklarından dolayı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’e, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Veli SIRIM’a ve projeyi hayata geçiren Öğr. Gör. Yarkın ÇELİK’e teşekkür ettiklerini belirttiler.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>