Laktik Asit Bakteri Biyoteknolojisi
22-05-2014



Üniversitemiz Biyoteknoloji Topluluğu Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda "Laktik Asit Bakteri Biyoteknolojisi" konulu seminer düzenledi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Akyol’un verdiği seminerde Gen terminolojisi ve gen klonlama konuları üzerinde duruldu.

Geni hangi şartlarda çalıştığını tespit etmek ve proteini başka organizmalara aktarmak amaçları için gen klonlandığını söyleyen Akyol, promoter aktivitesi için dizayn edilen bakterileri anlattı.

Doç. Dr. Akyol, FNR protein bağlanma modelleri hakkında bilgi verirken; dışarıdan herhangi bir lokasyon yapmaksızın oluşturulan yeni gıdaya food grade denildiğini aktardı.

Hayatın proteinlere ve ve onların interaksiyonlarına bağlı olduğunu belirten Akyol, seminerin sonunda katılımcıların sorularını cevapladı.

Seminer, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezen Arat’ın günün anısına plaket takdim etmesiyle son buldu. 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>