Kooperatifçiliğin Son 10 Yılına Bir Bakış ve 2020’deki Durum Konulu Konferans
09-05-2013



Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü ve Ekonomi Topluluğu tarafından organize edilen Uluslararası Kooperatifler Birliği (ICA) Başkanı Dame Pauline Green’in konuşmacı olarak katıldığı “Kooperatifçiliğin Son 10 Yılına Bir Bakış ve 2020’deki Durum” konulu konferans, Piramit Salon’da gerçekleştirildi.

Konferansa Üniversitemiz Rektör V. Prof. Dr. Şefik Kurultay, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemizin tanıtım filminin izletilmesinin ardından Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İ. Hakkı İnan konferansın açılışında gerçekleştirdiği konuşmada, Uluslararası Kooperatifler Birliği (ICA) Başkanı Dame Pauline Green’in özgeçmişi hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. İnan, “Dame Pauline Green,  Uluslar arası Kooperatifler Birliği’nin 117 yıllık tarihinin ilk kadın başkanıdır. Uluslararası Kooperatifler Birliğini küresel açıdan geliştirmek için çalışmalarda bulundu” dedi.

Uluslararası Kooperatifler Birliği (ICA) Başkanı Dame Pauline Green, “Global üst kuruluşun başkanı olarak gençlere hitap etmekten mutluluk duyuyorum. Kooperatifçiliğin geleceği gençlerin elinde olduğunu düşünüyorum. ”  diyerek Üniversitemize gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kooperatifçiliğin bu günü ve geleceği hakkında bilgi veren Green, Uluslararası Kooperatifler Birliği (ICA)’nin en eski sivil toplum kuruluşları arasında yer aldığını ve kuruluşundan günümüze kadar olan dönemde kooperatifçiliğin öneminin kavranmasıyla önemli bir yol kat ettiğini belirtti.

Konferans, soru cevap bölümünün ardından Dame Pauline Green’e günün anısına hediyelerin takdimi ile sona erdi.  

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>