Kiraz’dan Büyük Başarı
11-08-2016



Farklı kategorilerde düzenlenen yarış organizasyonları ile, alternatif enerji ile çalışan araçlarla ilgili yerli üretimin artırılması ve katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi, katılımcıların alternatif enerjilerle ilgili araştırma imkânı edinip dünyadaki gelişmeleri takip etmeleri, deneyim kazanmaları ve bu yolla alternatif enerji kaynaklarının kullanımı konusunda ülke genelinde farkındalığın artırılması amacıyla, her yıl üniversite öğrencilerine yönelik olarak TÜBİTAK tarafından 2005 yılından itibaren gerçekleştirilen Alternatif Enerjili Araç Yarışları, bu yıl da Kocaeli Körfez pistinde yapıldı.

12. yılında ilk kez uluslararası takımların katılımıyla “Efficiency Challenge Electric Vehicle” adıyla düzenlenen yarışlar, üniversite öğrencilerinin çevresel duyarlılıklarını da ön plana çıkararak, yeni teknolojik uygulamalar geliştirmesini sağlayacak ortamlar oluşturmayı hedeflemiştir.

Namık Kemal Üniversitesi GÜNEŞİNOĞLU takımı Kiraz isimli araçları ile Elektromobil kategorisinde bu yarışlara katılarak, 54 araç içerisinde farklı aşamaları geçerek 10. Oldu.

Doç. Dr. İlker H. Çelen koordinatörlüğünde yürütülen elektromobil projesi, Yrd. Doç. Dr. M. Recai Durgut, Yrd. Doç. Dr.Soner Çelen, Yrd. Doç. Dr. Aytaç Moralar, Arş. Gör. Eray Önler akademik danışmanlığında, Üniversitemizin farklı bölümlerinde okuyan öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

6kW motor gücü ve 3kW batarya kapasitesi ile iki kişilik bir araç olan Kiraz isimli araç 250 kg ağırlığında olup TÜBİTAK tarafından belirlenen teknik kurallara uygun 4 araç içerisinde yer aldı.

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7




>