Kimya Bölümü İntörn Kimyagerlik Eğitim Uygulamasında Öğrenci Akademik Danışman Buluşması Gerçekleşti
25-02-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 4. Sınıf öğrencilerine yönelik Öğrenci-Akademik Danışman Buluşması gerçekleşti.

Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Temine ŞABUDAK’ın sunumuyla gerçekleştirilen etkinliğe Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Rıfat BİRCAN ve Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kimya Bölümü, 4. Sınıf öğrencilerine 2021-2022 Bahar Yarıyılı itibariyle “İntörn Kimyagerlik Eğitim” uygulamasıyla, işletmede Uygulamalı Eğitim Programı başlatıldığı, Uygulanacak olan bu (7+1) sistemiyle, Kimya Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin haftanın 5 iş gününü, toplamda 15 haftayı sektörde geçirmesi sağlanarak, öğrencilerin bilgi ve becerilerinin uygulamalı eğitimle pekiştirmesinin hedeflendiği belirtildi.

Prof. Dr. ŞABUDAK konuşmasında, “İntörn Kimyagerlik Eğitim programı, Üniversite-Sanayi iş birliğinin gelişmesine ve daha nitelikli Kimyagerlerin yetiştirilmesine katkı sağlayacağı gibi, öğrencilerimizin sektörde yetişmesinden dolayı, mezuniyet sonrası iş bulma imkanını kolaylaştıracak ve firmaların gelecekte çalıştırmayı düşündüğü kimyager adaylarını izleme ve değerlendirme fırsatı bularak, ileriki süreçte insan kaynağı oluşturabileceklerdir. YÖK tarafından yayınlanan “Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği” kapsamında, Türkiye’de (7+1) uygulamalı eğitime geçiş yapan kimya bölümleri arasında, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü, Çukurova ve Sakarya Üniversitesi’nden sonra 3. sırada yer almaktadır” dedi.           

“İntörn Kimyagerlik Eğitim” Uygulaması hakkında detaylı bilgi, http://fened-k.web.nku.edu.tr/ adresinde yer almaktadır.

Namık Kemal Üniversitesi0




>