Kentsel Aks Sergisi
29-04-2016

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü öğrencilerinin 2015-2016 eğitim öğretim dönemlerinde Mimari Tasarım I ve II dersleri kapsamında Yrd.Doç.Dr. Meltem Özçakı danışmanlığında ürettikleri mimari tasarımlar "Kentsel Aks" başlığı altında sergilenmeye devam ediyor.

Mimari Tasarım dersleri kapsamında öğrenciler, Tekirdağ merkezinde pazartesi ve perşembe günleri kurulan pazar sokağını inceleyerek, bu alanın farklı zaman dilimlerindeki kullanımlarını ele almış ve kullanımını artırmak için önerilerini çalışmalarında ortaya koyduklarını açıkladılar.

37 öğrenci tarafından gerçekleştirilen projede öğrenciler alanın alışveriş, sanat, spor, eğlence, oyun, yeme içme birimlerinin yer aldığı tasarımlar gerçekleştirmiştir. Sergide ayrıca öğrencilerin Tekirdağ Spor için satış yeri önerileri de yer almaktadır.

Çizimler ve maketlerle ifade edilen mimari tasarımlar 4 Mayıs 2016 tarihinde kadar Merkezi Derslikler Binası, Kütüphane Giriş Holü'nde ziyaret edilebilir.