Kazakistan Üniversitemizde Tanıtıldı
12-03-2015

Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Topluluğu’nun “Ülkelerimizi Tanıyalım” adı altında gerçekleştirdiği etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor. Kazakistan, Rektörlük Konferans Salon’da gerçekleştirilen tanıtım günü etkinliği ile tanıtıldı.

Tanıtım günü etkinlikleri, Kazakistan’ın yöresel yemekleri arasında bulunan “kuyrdak” ve “bauyrsag”  ikramı ile başladı.  Kazak öğrencilerin yöresel kıyafetleri ile konukları  karşıladığı programda Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. Şefik Kurultay, akademik, idari personel ile öğrenciler bir araya geldi.

Programın açılış töreninde ilk konuşmayı Uluslararası Öğrenci Topluluğu Başkanı Erdi Şerif gerçekleştirdi. Şerif, “Üniversitemizdeki diğer uluslararası kardeşlerimizin de ülkelerinin önemli günlerini kutlamaya devam edeceğiz” dedi.

Kazakistan Tanıtım Günü Programının açılışında konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal “Gerçekleştirdiğimiz tanıtım günleri vesilesi ile farklı ülkelerden üniversitemize eğitim öğretim almaya gelmiş kardeşlerimizin ülkelerini tanıyoruz.” dedi.

Uluslararası öğrencilerimizden Daniyar Amanzholov, “Kazakistan” konulu şiir okurken; Kuralay Madethan ise Kazakistan Türküsü seslendirdi. Program, Kazakistan tanıtım filmi izletilmesiyle devam etti. Kazakistan Tanıtım Günü etkinlikleri Kasım Kandemir’in dombra dinletisi sunmasıyla noktalandı.