Karadeniz Deltalarında Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetimi Modeli Projesi 5. Basın Konferansı Üniversitemizde Yapıldı
06-03-2015



“Karadeniz Deltalarında Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetiminin Modellenmesi (ILMM-BSE)” Projesi kapsamında, projenin amaçlarını ve projeden elde edilen sonuçları kamuoyu ile paylaşmak üzere; Basın Konferansı ve Kamuoyu Bilgilendirme Toplantılarından beşincisi Üniversitemiz ve Hayrabolu Belediyesi ortaklığında, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya, Hayrabolu Belediye Başkan Yardımcısı Birol Alagöz ve Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürü Mehmet Sağlam, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri,  akademisyenler, öğrenciler ile yerel ve ulusal basınımızın temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Ortak Araştırma Koordinatörü ve Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Konukcu, “Proje ve Projenin Ülkemiz, Trakya ve Özellikle Ergene Havzası için Anlamı” konusunda bir sunum gerçekleştirirken; Veri Yönetim Koordinatörü ve Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Albut da “Projede Enteraktif Veri Paylaşımı ve Kullanım Uygulamaları” konusunda bilgiler verdi.

Projenin Ergene Havzası’ndaki araştırma sonuçlarına ilişkin olarak iklim değişikliğinin su kaynaklarına ve bölgenin iki önemli bitkisi olan buğday ve ayçiçeği verimine olan etkilerinin modellendiği açıklandığı toplantıda, yapılan ölçümlere göre gelecekte iklim değişikliğine rağmen buğday veriminde yüzde 50 artış beklendiği ve bu tahmine göre; Trakya Bölgesi’nin buğday üretimi ve gıda güvenliği açısından gelecekte ülkemizin kilit bölgesi olacağı sonucu vurgulandı.

Proje Eğitim Programları kapsamında da ¨Arazi Kullanım Değişikliğinin Su Kaynaklarına Etkisinin Modellenmesi: Ergene Havzası Örneği¨ konulu beşinci eğitim programı, yine Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Proje paydaşlarına yönelik olarak düzenlenen eğitime, kamu kurum ve kuruluşlarından uzmanlar, yerel yönetim ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı

Eğitim programının açılışını projenin genel tanıtımıyla gerçekleştiren Ortak Araştırma Koordinatörü ve Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Konukcu’nun ardından Veri Yönetim Koordinatörü ve Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Albut, ¨Projede Enteraktif Veri Paylaşımı ve Kullanım Uygulamaları” konusunda ayrıntılı bilgiler sundu.

Eğitimin öğleden sonraki oturumlarında ise Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Bahadır Altürk’ün sunumuyla ¨Arazi Kullanım Değişikliğinin Su Kaynaklarına Etkisinin Modellenmesi: Ergene Havzası Örneği¨ konusuna değinildi.

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>