Kamu Denetçiliği Kurumu’ndan Üniversitemize Ziyaret
25-02-2022

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref MALKOÇ ve Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Yetkilileri, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ne ziyaret gerçekleştirdi.

Rektörlük Makamında gerçekleşen ziyarette, Kamu Başdenetçisi Şeref MALKOÇ, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER, Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Kamu Denetçileri Yahya AKMAN, Arif DÜLGER, Saadettin KALKAN, Celile Özlem TUNÇAK, KDK Genel Sekreteri Mehmet SARI ve KDK Özel Kalem Müdürü Veysel ŞİRİN yer aldı.

Kamu Başdenetçisi Şeref MALKOÇ, Üniversitemiz Şeref Defterini imzalarken, Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Kamu Başdenetçisi Şeref MALKOÇ’a Üniversitemizin prestij kitabı olan “Namık Kemal: Hayatı-Düşünceleri-Eserleri”ni takdim etti.

Rektörlük Makamındaki görüşmenin ardından, NKÜ Senato Salonu’nda NKÜ Senato Üyeleri ve İdari Personelinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN: “Göreve geldiğimizde birçok sıkıntı mevcuttu. Biz bunları devletimizin de desteğiyle büyük bir özveri ve hassasiyet ile çözdük, çözmeye devam ediyoruz. Hukuk Fakültemizi göreve geldikten sonra açtık. Şu anda 1 ve 2. sınıfta öğrencilerimiz mevcut. Kütüphane inşaatımız da durma noktasındaydı. Günlük 2000 kişi kapasiteli kütüphanemizi eylül ayında eksiksiz bir şekilde açacağız. Son derece modern bir kütüphanemiz hizmet vermeye başlayacak. Bunun dışında Diş Hekimliği Hastanemizi de açtık. Diş hekimliği hastanemiz şu anda Tekirdağ’ımızın ve bölgemizin hizmetinde. Ayrıca Veteriner Fakültesi Hastanemizi bitirdik ve kısa zaman içerisinde de bütün öğrencilerimiz ile birlikte kullanımına başlayacağız. Sosyal ve kültürel olarak da eksikliklerimiz vardı. Misafirhane, Uygulama Oteli ile alakalı olarak sıkıntılarımız mevcuttu. Bu sıkıntıları devletimizin olanaklarıyla, Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle çözdük” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN son olarak, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde kalite, akreditasyon ve bilimsel çalışmaların artarak devam ettiğine vurgu yaptı.

Rektörümüz Prof. Dr. ŞAHİN’in ardından konuşan Kamu Başdenetçisi Şeref MALKOÇ ise: “Kamu Denetçiliği Kurumu, Türkiye’nin en yeni, en genç ve en dinamik kurumlarından birisidir. Kamu Denetçiliği, kamuyu denetleyen, kamu hizmetlerinin kalitesinin artırılması için çalışan, hukuk devletinin daha da yerleşmesine, insan haklarının uygulanmasını ve gelişmesini temin eden, idareyi denetleyen, insan odaklı, şeffaf bir idare oluşturmak için kurulan bir kurumdur. Bu anlamda halkın avukatlığını yapmaktadır. Dünya’daki yaygın adı Ombudsman’dır. Türkiye’deki adı ise kamu denetçiliği kurumudur. Şikayet üzerine inceleme ve denetim yapmaktadır.  Herhangi bir kamu kurumu ile ilgili bize şikayet geldiğinde, denetçi arkadaşlarımız şikayetleri inceler, farklı bir yöntem ile vatandaşın haklılığını ortaya çıkarır. Bizler karar verirken hangi konu olursa olsun, vakaları enine boyuna inceliyoruz, müdellel şekilde karar veriyoruz. Bizim amacımız, bir kamu görevlisinin önüne bizim kararımız gittiğinde, bu karara uyulması gerektiğinde hem fikir olabilmemiz. Türkiye bir hukuk devletidir, hukuk devletinin gereğini yapmak, herkesin görevidir. İnsanlarımız hak yollarını iyi kullanacak, yöneticilerimiz Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu gönlüne sindirip, hukukun üstünlüğünü hep beraber temin etmeye çalışacağız “ifadelerine yer verdi.

Toplantı, karşılıklı görüş alışverişi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.