KODER Uygulamasının Lansmanı Gerçekleştirildi
16-10-2020



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi   ile Çorlu Belediyesi arasında imzalanarak hayata geçirilen ‘Koku Derecelendirme (KODER) Mobil Uygulama Projesinin lansmanı yapıldı.

Çorlu Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Üniversitemiz Rektör V. Prof. Dr. Bülent EKER, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet SARIKURT, Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan TECER, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler katıldı.

Proje Koordinatörü Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Araş.Gör.Dr. Can Burak ÖZKAL proje hakkında bilgi vererek, mobil uygulama ile koku sorunu ve şikayetlerinin zamana ve konuma bağlı değişimlerini izleyebilmenin mümkün olduğunu söyledi. Tek bir platformda hızlı ve pratik şekilde gerçekleştirilen bu raporlama sayesinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün gerçekleştireceği her türlü denetim, düzenleme, yaptırım ve iyileştirme faaliyetlerinin Çorlu’nun hava kalitesi üzerindeki etkisinin takip edileceğini kaydetti.

Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan TECER, “Bu iş birliği bize üniversitelerin sadece eğitim öğretimin yapıldığı kurumlar olmadığını gösterdi. Vazifelerimiz arasında bölgemizin sorunlarına bölgemizdeki ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmeye katkı sağlaması gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Çorlu Mühendislik Fakültesi olarak bölgemizdeki bütün sorunlara dokunmaya, bunlara çözüm üretmeye toplumun ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmaya gayret gösteriyoruz. Bugün tanıtımını gerçekleştirdiğimiz KODER Projesi bir başlangıç. Halkımızın yanında ve hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Biz uzun yıllardır atmosfere bırakılan hem endüstriyel hem de evsel kokuya neden olan organik kirleticilerin bertaraf edilmesi ile alakalı inovatif bir teknoloji üzerinde çalışıyoruz sonuca geldik. Artık kokunun çözümü de bizim Üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirecektir. Sadece tespiti değil çözümüne de çok yaklaştık.” diyerek projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Üniversitemiz Rektör V. Prof. Dr. Bülent EKER, “Nefesin ne kadar önemli olduğunu yaşadığımız pandemi koşulları içerisinde anladık. Nefessiz kaldığımız zaman ne kadar sıkıntı içerisinde kalabileceğimizi biliyoruz. Nefesin hayatta ne kadar önemli olduğunu düşününce bu projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum. Üniversitemiz sürekli şehrin diğer kurumları ve halkla iç içe bir araya gelerek sorunlara çözüm buluyor. Bu çalışmalarda birlikte hareket ederek yarınlarımızı daha ferah ve huzurlu koşullar içerisine getirmek istiyoruz. Bu projenin önümüzdeki dönemde diğer illere de örnek olmasını diliyorum. Bu günümüzde dijital teknolojinin ne kadar önemli olduğunu da ortaya çıkartıyor.” sözlerine yer vererek katılımcıları tebrik etti.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet SARIKURT konuşmasına “Kentimizin hava kalitesini yükselterek kötü kokuları bertaraf etmek için Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi ile iş birliği içerisinde hazırlanan koku derecelendirme mobil uygulamamız Çorlu KODER’in tanıtım toplantısına hoş geldiniz.” sözleriyle başladı.  Şehrimizin sorunları ve bu sorunların çözümlerinin oluşturulması noktasında Belediye Meclis Üyelerimizin her birinin desteği ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi ile iş birliği yapma iradesini oy birliği ile belediye meclisinden geçirmiştir. Bugün bunun ilk meyvesini hep beraber elde ediyoruz. Ümit ediyorum önümüzdeki süreçte yeni projelerin hayata geçirilmesine vesile olacak.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Çorlu Belediyesi önünde yer alan tanıtım standı gezilerek uygulama hakkında bilgi verildi.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8




>