Japon Kültürü Tanıtım Heyeti’nden Üniversitemiz Rektörüne Ziyaret
22-03-2013

Uzakdoğu Asya Japon Kültürü Tanıtım Haftası etkinlikleri kapsamında Tokyo Yurtdışı Seyahat Araştırmaları Topluluğu Başkanı Prof. Dr. İshima Osamu ile beraberindeki heyet, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’i makamında ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, “Misafirlerimizi Tekirdağ’da ve özellikle Üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerimizin Japon Kültürü ve müziğini tanımaları kültürel açıdan çok önemlidir. Üniversiteler farklı kültürlerin bir araya geldiği aktif kurumlardır. Yabancı öğrenci sayımızı önümüzdeki yıllarda arttırarak bu hoşgörü ortamını daha da büyütmeyi planlıyoruz” dedi.

Prof. Dr. İshima Osamu ise Üniversitemize gelerek kendi kültürlerinin tanıtılmasına fırsat verilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, Rektör Prof. Dr. Şimşek’e kültürel etkileşime verdiği önemden dolayı teşekkür etti.