III. Florasan İn Situ Hibridizasyon Tekniği ve Bitkilerde Kullanım Alanları
31-05-2016



Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Metin Tuna tarafından Ziraat Fakültesi Biyoteknoloji topluluğu aracılığı ile “III. Florasan İn Situ Hibridizasyon Tekniği ve Bitkilerde Kullanım Alanları” konulu 40 saatlik uygulamalı bir eğitim programı düzenlendi.

Eğitim programına Polonya’nın Silesia Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Robert Hasterok misafir öğretim üyesi olarak katılırken; Hasterok tarafından  teorik ve uygulamalı olarak dersler verildi.

 Eğitim programına Moleküler Sitogenetik dersini alan Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü son sınıf öğrencileri ile yine üniversitemizin yüksek lisans öğrencilerinden toplam 20 öğrenci katılırken; kursiyerler Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Bitki Genetiği ve Sitogenetiği Laboratuarında teorik dersler yanında uygulama yapma imkanı da elde etme fırsatı yakaladı.

Kursun ilk günü sabah verilen teorik bilgilerden sonra öğrenciler diploid siyes buğdayı ile hexaploid yulaf bitkilerine ait kök ucu meristem dokularını kullanarak preparatlar hazırladı. Workshop’un ilerleyen günlerinde öğrenciler buğday ve yulaf bitkilerinin mitoz kromozomları üzerinde rDNA genlerinin lokasyonlarını fiziki olarak belirlendi. 

Namık Kemal Üniversitesi0




>