I. Patent Atölyesi Konferansı Gerçekleştirildi
28-03-2014



Üniversitemiz Teknopark tarafından düzenlenen “I. Patent Atölyesi" Konferansı, Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansa Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Trakya Üniversitesi 3. Dönem Rektörü ve aynı zamanda Zirat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Poyraz Ülger, Tekirdağ Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı.

Ankara Patent Bürosu Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü, TOBB Türkiye Patent ve Marka Vekilleri Meclis Başkanı, FİSUAM Yönetim Kurulu Üyesi, aynı zamanda birçok Üniversitede Öğretim Görevlisi olan M. Kaan Dericioğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansta, Dericioğlu;  “Buluşlar, Patent Sistemi ve Patentler İçin Verilen Devlet Destekleri”  hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Patent alma aşamaları, izlenilmesi gereken yolların neler olduğu, patent tarifnamesi, olumsuz buluş basamağı ve buluş basamağı ölçütünün ne olması gerektiği konularına değinen Dericioğlu konuşmasında; “2012 yılında dünya çapında 2.350.000 patent başvurusu yapılmaktadır. Patent başvurusunu en çok yapan ülkelerin başında Amerika Birleşik devletleri, Japonya, Çin gelmektedir. Patent süreci, patent başvurusunda başlayan ve patent alınıncaya kadar yaklaşık 36 ay süren bir süreçtir. Bu sürenin uzun olması sebebiyle ticarileştirme süreci, patent başvurusunun yapılmasının ardından başlatılmalıdır. Türkiye’de patent başvurularının %20’sinin patente ulaşabildiğini dikkate alırsak bu orana girebilmek için buluşu yapan ve yapanlar ile patent vekili ve ekibinin birlikte çalışması gerekmektedir.”  dedi.

 Konferans sonunda Prof. Dr. Poyraz Ülger ve NKÜ Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, M. Kaan Dericioğlu’na katılımından dolayı teşekkür ederek; günün anısına plaket takdim etti. 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>