I. Bilim, Sanat ve Spor Kampı Başladı
23-07-2019

Üniversitemiz, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üniversitemiz Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. (TEKNOPARK) arasında gerçekleştirilen Bilim, Sanat ve Spor Kampı işbirliği çerçevesinde I. Bilim, Sanat ve Spor Kampı başladı.

Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan ULUSAN, akademik personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ersan ULUSAN, “Yaz döneminde öğrencilerimizi Üniversite ile buluşturduğumuz için çok mutluyuz. Böyle bir projeyi Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Rektör Yardımcılarımıza sunduğumuzda olumlu karşıladılar ve hayata geçirdik. Bu yüzden kendilerine teşekkür ediyorum. Amacımız öğrenciler temel seviyede iken yükseköğretim ile buluşabilsinler ve bilimsel atmosferi deneyimlesinler. Eğlenirken öğrenmenin tadını çıkarabilsinler diye bu uygulamayı hayata geçirdik” sözlerini kaydetti.

Prof. Dr. Bülent EKER, “Sizlere bilim, sanat ve teknoloji alanlarında öğretim görevlilerimizin aktaracağı bilgiler ile birlikte çok keyifli iki hafta geçireceksiniz. Kimya, fizik, spor, robotik kodlama, maker gibi konuların siz değerli öğrencilerimize verilmesini hedefliyoruz. İmkanlarımızı size sunduğumuzda yarınların daha da aydınlık olabileceğine inanmaktayız. Hepiniz hoş geldiniz” diyerek öğrencilere teşekkür etti.

22 Temmuz- 2 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan I. Bilim, Sanat ve Spor Kampı’ nda; yirmi ilkokul, yirmi ortaokul öğrencisi Üniversitemiz Laboratuvarlarında, Teknoloji Geliştirme Ofisi ve Spor Komplesi’nde iki hafta boyunca uzman akademisyenler eşliğinde eğitim alacaktır.