Huzurevi Sakinleri İçin Yeni Yıla Merhaba Etkinliği
27-12-2011



 

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Yaşlı Bakımı Programı tarafından son derece anlamlı bir etkinliğe imza atıldı.

Piramit Salonda gerçekleştirilen “Yeni Yıla Merhaba” etkinliğinin konukları, Tekirdağ Zübeyde Hanım ve Çorlu Huzurevi’nin sakinleriydi.

      Huzurevinin “genç” sakinleri, öğrencilerle şarkı söyleyip dans ederek gönüllerince eğlendi.

      Etkinlik öncesi konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal, “İlk mezunlarını 2012 yılı Haziran ayında verecek olan Yaşlı Bakımı Programı’nda 55 öğrenci bulunmaktadır. Günümüzde, toplumumuz da dâhil olmak üzere tüm dünyada 65 yaş üzerindeki bireylerin sayısında artış gözlenmektedir. Bu programla 65 yaş üzerindeki bireylerin hayat kalitesini arttırmaya yönelik hizmet verecek yaşlı bakım teknikerleri yetiştirilmektedir” diye konuştu.

     SHMYO Müdürü Doç. Dr. Aysun Ünal ise “Biz, tüm Türkiye’de toplam 26 tane olan yaşlı bakım programları arasında en gençler arasındayız. Hedefimiz bunlar arasında en başarılılar arasında adımızı saydırmaktır” dedi.

      Öğrenci ve konukların şiir ve şarkılarla eşlik ettiği etkinlikte, Tekirdağ Belediyesi Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Topluluğu, Neyzen Cumhur Atılgan ve Üniversitemiz Müzik Topluluğu birer dinleti sundular. Üniversitemiz Halkoyunları Topluluğu ile SHMYO Halk Oyunları Topluluğu da birer gösteri gerçekleştirdi.

     Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği’nin de Piramit Salon girişine açtıkları “Bir Parça Dünya” adlı fotoğraf sergisiyle katkı sunduğu etkinlikte, ebru ve grafiti sanatçısı Mehmet Öznal, konuklara çalışmalarından bazı örnekler hediye etti.

     Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ile Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İhsan Soysal ve Prof. Dr. Burhan Arslan’ın da katılarak bir süre izledikleri etkinlik renkli görüntülerle sona erdi.





>