Hemşirelik Haftası Etkinlikleri
27-05-2021



Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri işbirliği ile 26-28 Mayıs 2021 tarihleri arasında online olarak düzenlenen “Hemşirelik Haftası” etkinlikleri gerçekleştirilen açılış programı ile başladı. 

Programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Sağlık Yüksekokulu Müdürü ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Doç. Dr. Tülin YILDIZ, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nejat ALTINTAŞ, ve çok sayıda akademisyen katılım sağladı.

Hemşirelik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programın açılış konuşmasını Sağlık Yüksekokulu Müdürü ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Doç. Dr. Tülin YILDIZ gerçekleştirdi. Doç. Dr. Tülin YILDIZ konuşmasında bu yıl belirlenen hemşirelik temasının “Hemşireler: Geleceğin Sağlık Bakımı İçin Öncü Bir Ses”  olduğunu, hemşirelerin öncü bir ses olması için eğitim sürecinden başlayarak yenilikleri takip etmeleri, girişimci olmaları ve yeni bakım yaklaşımları geliştirmelerinin büyük önem arz ettiğini vurgulayarak tüm hemşirelerin gününü kutladı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nejat ALTINTAŞ ise hemşirelerin dil, din, ırk, mezhep gibi ayrımları göz önünde bulundurmadan insanın hayatını merkeze alarak hareket ediyor olması açısından çok kutsal bir meslek olduğunu vurgulayarak “Bunu biz Kovid Pandemisi döneminde gördük. Özellikle pandemi döneminde sağlık çalışanlarının canla başla ne kadar fedakârca çalıştıklarına şahit olduk. İnsanı merkeze alarak insana insan gibi davranmış bir meslek grubunda olan sizlerin hakkı ödenmez.” dedi.   

Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ise konuşmasında “Toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bir buçuk yıldır dünya zor bir dönemden geçiyor. Bu zor dönemde ilk günden beri her şeyi ile bu pandeminin içinde olan siz hemşirelerimize hürmet ediyor, sizleri alkışlıyoruz. Canlarını kaybeden tüm sağlıkçılarımızı rahmetle yad ediyoruz. Rabbim makamlarını Cennet eylesin inşallah. Çok ulvi bir meslek, çok ulvi bir hizmet alanında çalışıyorsunuz. Bu nedenle de sizleri tebrik ediyorum.” sözlerine yer verdi.  

Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Müzik dinletisinin ardından Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mualla YILMAZ tarafından programın açılış oturumu gerçekleştirildi. “Pandemi Süreci: Hemşirelikte Duygusal Zekanın Önemi” konusu hakkında sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Mualla YILMAZ, hemşirelerin duygusal zeka yeteneklerini nasıl geliştirebileceklerini de  anlattı.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>