Hayvan Klonlama Teknolojisi ve Biyo Bankalar Semineri Gerçekleşti
09-04-2021



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof Dr.Sezen ARAT, Trakya Üniversitesi Genetik ve Biyoteknoloji Topluluğu tarafından çevrim içi olarak organize edilen seminer etkinliğinde “Hayvan Klonlama Teknolojisi ve Biyo-Bankalar” konulu bir seminer verdi. 

Türkiye’nin birçok yerinden çok sayıda  öğrenci, akademisyen ve farklı mesleklerden katılımcılar tarafından ilgi ile izlenen seminerde Prof.Dr. ARAT, ekibi ile birlikte üretmiş olduğu ve 2009, 2010 yılında doğan Türkiye’nin ilk klon sığırları ile birlikte dünyada teknolojinin geçmişten günümüze nasıl bir gelişme gösterdiği hakkında çarpıcı bilgiler verdi. 

Çok sayıda sorunun sorulduğu ve yaklaşık iki saat süren seminerinde teknolojinin henüz çözülmemiş sorunları olmasına karşın ülkemizde üretilmiş olan Boz Klonların halen hayatta oldukları ve hiçbir sağlık sorunu yaşamadıklarını belirten Prof.Dr. ARAT gen kaynaklarının korunmasında dondurulmuş materyallerin saklandığı gen bankalarının önemine dikkat çekerek bu bankalarda saklanan hücrelerin gelecekte nesli tükenmiş önemli gen kaynaklarının klonlama teknolojisi kullanılarak geriye getirilmelerine olanak sağlayacağını  vurguladı. 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10




>