Gıda Mühendisliği Bölümü Tarafından İşletmede Mesleki Eğitim Programı Başlatılıyor
17-02-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından 2021-2022 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı itibariyle İşletmede Mesleki Eğitim Programı (İMEP) başlatılıyor.

İlk kez 2017-2018 Akademik Yılı Bahar Yarıyılında “İntörn Mühendislik Eğitim Programı” adı altında başlatılan, Üniversite-Sanayi iş birliğinin gelişmesine ve daha nitelikli gıda mühendislerinin yetiştirilmesine önemli katkılar sağlayacak uygulamalı eğitimde yeni bir model olan İşletmede Mesleki Eğitiminin 4. kez başlatılacağı açıklandı.

Pandemi süreci nedeniyle bir süre ara verilen uygulamanın, 28 Şubat 2022 tarihinde başlayacak olup, 10 Haziran 2022 tarihinde 15 haftalık süre içerisinde tamamlanacağı ifade edildi.

İşletmede Mesleki Eğitim uygulaması, Gıda Mühendisliği Lisans Programında 7 yarıyıllık eğitimlerini başarı ile yürüten gıda mühendisliği lisans öğrencilerinin eğitimlerinin 8. yarıyılında gıda sektöründe uygulamalı deneyim kazanmalarını, istenilen niteliklere sahip olarak mezun olmalarını ve sektörde yer alan kuruluşları yakından tanımalarını amaçlamaktadır. Gıda sektöründeki firmalar İMEP uygulaması sayesinde, gelecekte çalıştırmayı düşündüğü gıda mühendisi adaylarını izleme ve değerlendirme fırsatı bulabilecek ve böylece ileriki süreçler için insan kaynağı oluşturabileceklerdir.

İMEP uygulaması hakkında detaylı bilgi http://ziraat-gm.web.nku.edu.tr/ adresinde yer almaktadır.

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>