Geleneksel Türk Okçuluğu Konulu Konferans Düzenlendi
18-04-2014



Üniversitemiz Okçuluk Topluluğu tarafından Biga Kaymakamı Fatih Genel’in konuşmacı olarak katıldığı “Geleneksel Türk Okçuluğu” konulu konferans düzenlendi.

Konferansta Fatih Genel, merak sardığı okçuluk sporunun inceliklerini ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Yay ve okun nasıl yapıldığı, hangi malzemelerin nasıl kullanıldığı hakkında bilgi veren Biga Kaymakamı Fatih Genel,  Türklerin tarihleri boyunca 350 gram ağırlığına sahip en hafif, en küçük ancak en güçlü yayları olan kompakt kullandıklarını söyledi. “Türkler kullandığı bu küçük yaylar sayesinde atların üzerinde çeviklik kazanmışlardır. Bu sayede tarihimizdeki savaşların çoğunda başarı elde etmişizdir. Bu hafif ama güçlü kompakt yaylar sayesinde Dünya’nın tarihi şekillenmiştir”  sözlerine yer veren Genel, ok ve yayın Türk tarihinin her alanında ve her sahnesinde bir izi olduğunu belirtti.

Türk Edebiyatında ok ve yaydan bahsetmeyen şair olmadığına dikkat çeken Fatih Genel, Tekirdağ’da doğmuş olan “Vatan ve Hürriyet Şairi” Namık Kemal’in de eserinde ok ve yay’dan bahsettiğini dile getirdi.

Konferansın sonunda ok atmayı uygulamalı olarak gösteren Fatih Genel’e Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, günün anısına teşekkür plaketi takdim etti.

Konferansın ardından Biga Kaymakamı Fatih Genel’in okçuluk turnuvalarında çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan serginin kurdelesi Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal,  Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Tevfik Sütçü, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci ve Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Altın kesti. 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>