Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirildi
13-11-2018



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesine 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde yeni kayıt yaptıran öğrenciler için düzenlenen Geleneksel Beyaz Önlük Giyme töreni ile 123 öğrenci hekimlik yolunda ilk adımlarını attı.

Rektörlük Konferans Salonu’ndan gerçekleştirilen beyaz önlük giyme törenine Üniversitemiz Rektör Yardımcısı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut, akademik birim yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan müzik grubu program öncesi müzik dinletisi sundu.

Müzik dinletisinin ardından 2018 Lisans Yerleştirme Sınavında Üniversitemiz Tıp Fakültesi’ni birincilikle kazanan Selenay İnal fakülte öğrencileri adına konuşma gerçekleştirdi. Buldu, doktorluğa ilk adımı atmanın heyecanını yaşarken; bu mutlu anı paylaşanlara teşekkürlerini sundu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut, ise törende gerçekleştirdiği konuşmasında, “Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut, ise törende gerçekleştirdiği konuşmasında; “ Sevgili öğrenciler, size daha iyi eğitim vermek Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesini ulusal ve uluslararası düzeyde ön plana çıkartmak için biz akademisyenler, yöneticiler ve siz öğrencilerimizin hep birlikte çok çalışması gerekmektedir. Ülkemizin ihtiyacı olan üretken üniversiteyi oluşturmak, yüksek kalitede hekim ve bilim insanları olarak topluma hizmet etmek kuşkusuz hepimizin görev ve sorumluluğudur.” cümlelerine yer verdi.

Prof. Dr. Turgut, “Hepinizin bir şekilde haberi olduğu üzere son 1,5 yıldır Tıp Fakültemizin eğitiminde bir akreditasyon süreci içindeyiz. Eylül 2018 itibari ile öz değerlendirme raporumuzu verdik ve önümüzdeki aylar içinde verdiği eğitimde akredite bir Tıp Fakültesi olmayı umuyoruz. Akredite bir tıp fakültesi olmamız kuşkusuz siz öğrenciler için bir avantaj ve Tıp Fakültemiz için prestij kaynağı olacaktır. Akreditasyon süreci ile eğitimizin kalitesini yükseltip, Ülkemizdeki tıp eğitimi için kılavuz olarak önerilmiş, çekirdek eğitim programına uygun hale getirmiş oluyoruz. Hepinizin bildiği gibi akreditasyon bir kere yapılıp sonuçlandırılan bir olay değil bir süreçtir; sürekli çalışmayı, takibi ve kendimizi geliştirmemizi gerektirmektedir.” dedi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak, şehrimize ve Trakya bölgesine kazandırdığımız Araştırma ve Uygulama Hastanemiz ile her geçen gün daha elverişli ve geniş imkânlar ölçüsünde sağlık hizmetimizi artırıyoruz. Böyle bir uygulama alanına sahip olan sizlere de daha kaliteli ve eksiksiz bir Tıp eğitimi sunmak için elimizden gelen gayreti göstermekte ve bu çalışmaları değerli hocalarınızdan oluşan başarılı bir ekiple sürdürmekteyiz. En büyük arzumuz, büyük özveri gerektiren tıp eğitiminiz için hazırlanan bu güzel ortamda, bilgi ve tecrübe birikiminizi artırarak, insani sorumluluklarınızın bilincinde yarınlara hazırlanmanızdır. Üniversitemizde, hayatınızın en güzel yıllarını geçirmenizi ve toplumsal sağlığımızın neferleri olarak ülkemize ve insanlığa faydalı olmanızı dilerim. Bu vesile ile ulvi bir mesleğin sembolü olarak giymekte olduğunuz Beyaz Önlüklerinizin hayırlı olmasını ve başarılar getirmesini dilerim.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Tıp Fakültesi’ni kazanan 123 öğrenciye beyaz önlükleri başta Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut olmak üzere Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından giydirildi.

Program, beyaz önlüklerini giyen tıp fakültesi öğrencilerinin meslek yeminlerini etmeleriyle son buldu.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11




>