Geleneksel Beyaz Önlük Giydirme Töreni Gerçekleştirildi
16-10-2017



Üniversitemizin Tıp Fakültesi 2017-2018 Akademik yılına kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilere “Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni’nde beyaz önlükleri giydirildi.

Rektörlük Konferans Salonu’ndan gerçekleştirilen beyaz önlük giyme törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut, akademik birim yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan müzik grubu program öncesi müzik dinletisi sundu.

Müzik dinletisinin ardından 2017 Lisans Yerleştirme Sınavında Üniversitemiz Tıp Fakültesi’ni birincilikle kazanan Busenur Buldu fakülte öğrencileri adına konuşma gerçekleştirdi. Buldu, doktorluğa ilk adımı atmanın heyecanını yaşarken; bu mutlu anı paylaşanlara teşekkürlerini sundu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut,  ise törende gerçekleştirdiği konuşmasında, “Sevgili öğrencilerimiz, öncelikle Tıp Fakültesini kazandığınız için sizi tebrik ediyorum. Uzun ve zorlu bir sürecin başındasınız. Eminim ki bu zorlu fakat o kadar da gurur verici süreci tamamlayarak 6 yılın sonunda başarılı hekimler olacaksınız. Tıbbiyeli olmak, heyecan ve gurur verici olmasının yanında hataların insan yaşamına mal olduğu bir meslek olma yönüyle de bazı zorlukları beraberinde getirmektedir. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in desteğiyle Yeni Morfoloji Binasına ve Yeni Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne taşındık. Akademik ve idari kadromuz olarak her zaman sizlerin yanında olup, iyi bir üniversite hayatı geçirmeniz ve her zaman en iyi tıp eğitimi almanız için üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapma gayretinde olacağız” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek konuşmasında “Onurlu bir mesleğin ilk basamağına adım attınız. Bu adımı attığınız ilk günden itibaren iyi bir hekim olmanızı temenni ediyorum.  Talip olduğunuz bu onurlu görevde öğrenciliğinizin ilk yıllarından itibaren azimle çalışarak ileri düzeyde bilgi birikimi ve mesleki beceri edinmekle kalmamalı, sürekli bir ilerleme içinde olan tıp alanındaki gelişmeleri yakından takip ederek kendinizi geliştirmelisiniz. Bizlerin de idareciler olarak en önemli görevimiz, sağlık dağıtma yolunda sizleri değerli bilgilerle donatacak hocalarınız ile birlikte, en iyi şekilde tamamlayarak ülkemizin sağlık camiasına katılmanızı sağlamaktır. Bu görevimizi yerine getirmek için şehrimize ve Trakya bölgesine kazandırdığımız Araştırma ve Uygulama Hastanemiz ile her geçen gün daha elverişli ve geniş imkanlar ölçüsünde bu hizmeti arttırıyoruz. Diş Hekimliği Fakültesi ve Hayvan Hastanesi ile de bölgemize olan sağlık yatırımlarımız devam ediyor. Namık Kemal Üniversitesi olarak sizlere daha da kaliteli ve eksiksiz bir tıp eğitimi sunmak için elimizden gelen gayreti göstermekte ve bu çalışmaları başarılı bir ekiple sürdürmekteyiz.” sözlerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Tıp Fakültesi’ni kazanan 120 öğrenciye beyaz önlükleri başta Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut olmak üzere Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından giydirildi. Beyaz önlük giydirme törenin ardından Tıp Fakültesi öğrencilerinin meslek yemin töreni gerçekleştirilmesiyle program son buldu. 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11




>