10-05-2024

Fakültemiz Siyaset Bilimi ve Kamu yönetimi bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökmen Kantar’ın yürütücülerinden olduğu GEPsBANK Proje Tanıtım Toplantısı ve Akademide Kadın Konferansı Gerçekleştirildi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Cinsiyet Eşitliği Bilgi Bankası (GEPsBANK) projesi kapsamında 9 Mayıs 2024 tarihinde proje tanıtım toplantısı ve “Akademide Kadın” başlıklı konferans düzenlendi. Etkinliğe, akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program GEPsBANK tanıtım videosunun gösterimi, tanıtım sunumu, Akademide Kadın Konferansı ile devam etti. Doç. Dr. Gökmen KANTAR Projenin amacının, akademideki kadın akademisyenlere yönelik veri toplamak ve analiz etmek, bu veriler ışığında akademideki cinsiyet eşitsizliğiyle ilgili farkındalık yaratmak ve bu eşitsizliği gidermeye yönelik çözümler üretmek olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Miray ÖZDEN’in moderatörlüğünde gerçekleşen konferansta, Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ ülkemizde ki kadın akademisyenler ile ilgili geçmişten günümüze istatistiki bilgiler verdi. Doç. Dr. Gamze Yıldız ŞEREN ise Toplumsal Cinsiyet Eşitliği hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.

Programa GEPsBANK Proje ekibinden Doç. Dr. Gökmen KANTAR, Dr. Öğr. Üyesi Ali Faruk AÇIKGÖZ, Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ, Doç. Dr. Gamze Yıldız ŞEREN, Doç. Dr. Merve AYDOĞDU ÇELİK, Doç. Dr. Üyesi Miray ÖZDEN, Dr. Öğr. Üyesi Gökçen İLHAN ILDIZ, Öğr. Gör. Ayşe Mine İŞLER, Öğr. Gör. Yarkın ÇELİK, Uzman Nurcan YURTTAŞ DURAK, Şeyma ÇORBACI, Muhammed BABAR, Gülberk Tuğba DEMİRBAY katılım sağladı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe yaklaşık 250 kişi katıldı. Konferansa katılanlar dijital katılım sertifikası almaya hak kazandı. GEPsBANK projesi, akademideki cinsiyet eşitsizliğiyle ilgili önemli bir akademik çalışma olacaktır ve veri bankası oluşumuna katkı sağlayacaktır. Bu konu özelinde çalışan akademik personele kaynak oluşturacaktır.