Trakya Kalkınma Ajansı ile Üniversitemiz Çorlu Meslek Yüksekokulu tarafından ortaklaşa yürütülen "Eğitiliyorum, Öğreniyorum, Kayıtlı Çalışıyorum" Avrupa Birliği projesinin tanıtım toplantısı Üniversitemiz Çorlu Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda yapıldı.
Trakya Bölgesi'nde kayıt dışı istihdamın azaltılmasını hedefleyen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın düzenlediği Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı kapsamında destek almaya hak kazanan projenin açılış törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, kamu, kurum ve kuruluşları temsilcileri, dekanlar, organize sanayi bölge temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Üniversitemiz Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay Gümüş açılışta gerçekleştirdiği konuşmasında Çorlu Meslek Yüksekokulu tarafından Kalkınma Ajansı ortaklığında böyle bir projenin gerçekleştirilecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Okulumuz öğrencilerine projenin uygulanmasında mesleki eğitim, cv hazırlama, iş arama teknikleri, kayıtdışı istihdam gibi konularda bilinçlendirilmeyi amaçlanan projeyi okulumuza kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.
Toplantının açılışında konuşan Genel Sekreter Mahmut Şahin ise "Gerçekleştirdiğimiz projeler ile üniversite-sanayi işbirliğine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu projeler ile öğrencilerimizin yeteneklerini, sanayi ile olan uygulama ilişkisini, kariyer planlamasında ihtiyaç duyacakları danışmanlığı vermiş olacağız. Projede emeği geçen tüm taraflara teşekkür eder, projenin hayırlara vesile olmasını dilerim." dedi.
Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek ise konuşmasında Trakya Kalkınma Ajansı ve Üniversitemiz Çorlu Meslek Yüksekokulu ortaklığında yürütülecek projenin uygulanmasıyla beraber, tekstil, makine ve kaporta-boya sektöründe çalışan/çalışmaya aday 60 kişiye Çorlu MYO bünyesinde eğitim verilmesi ve bu kişilerin vasfının artırılması, bölge üniversitelerinde son sınıfta okuyan 1150 gençte kayıtlı istihdama ilişkin farkındalık, iş arama ve CV hazırlamaya ilişkin bilinç oluşması ile işyaşamına hazır öğrenciler kazandırması hedeflendiğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Şimşek, kurumlar arasındaki işbirliğinin böyle bir proje ile taçlandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken “İşbirliği kültürünün yaygınlaşması ve bölgede kayıtlı istihdama ilişkin genel bir farkındalık oluşturulması, Çorlu MYO'nun donanım ile kapasitesinin geliştirilmesi hedefleniyor” sözlerine yer verdi.
Açılış konuşmalarının ardından davetliler, okulun atölyelerini gezerek olanakları yerinde inceleme fırsatı buldu.
Tıklayınız. ...
Tıklayınız ...
Tıklayınız. ...
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi 1992-1995 Dönemi Dekanı ve Tarla Bitkileri Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat ALTIN'ın eşi, Teknik Bilim...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...