Ergene Havzası Arıtma Çamuru Yönetim Planının Hazırlanması Projesi’nde Sona Gelindi
07-10-2016



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca geçtiğimiz yıl başlatılan ve Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü tarafından yürütülen “Ergene Havzası Arıtma Çamuru Yönetim Planın Hazırlanması Projesi”nin kapanış toplantısı, Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerinde evsel, kentsel ve endüstriyel atık su arıtma tesislerinde oluşan ve oluşması beklenen arıtma çamuru miktarının tespiti, işlenmesi, yeniden kullanımı/geri kazanımı ve bertarafı ile ilgili sorunların belirlenerek çözüm önerilerinin oluşturulmasını amaçlayan, “Ergene Havzası Arıtma Çamuru Yönetim Planın Hazırlanması Projesi”nin kapanış toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Toplantıda ilk konuşma Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek tarafından yapıldı. Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile başlayan Ergene havzasının çevre çözümünü amaçlayan Ergene Havzası Arıtma Çamuru Yönetim Planının Hazırlanması Projesi’nin bölge için çok önemli çalışmalardan biri olduğunu söyledi.

Rektör Şimşek’ten sonra konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk ise, çevre koruma ve doğal kaynakların sürdürülebilirliğini sağlamanın, modern dünyanın en önemli hedeflerinden biri olduğunu belirterek, “Ergene Havzasında çamurun bertaraf edilmesi, suyun arıtılması çözüm odaklı olmuştur. Daha kaliteli bir Tekirdağ, daha kaliteli bir Kırklareli ve daha kaliteli bir Edirne için proje odaklı çalışmalara hazırız” dedi.

Kapanış toplantısında son konuşmayı, Proje Koordinatörü Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer yaptı.  Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, “Nihai senaryo olarak Ergene Havzasında arıtma çamurlarının yönetimi için kurutma tesisi kurularak Çimento Fabrikalarında yakma ünitelerinde enerji eldesi öngörülmüştür” şeklinde konuştu.

Ergene Havzası Arıtma Çamuru Yönetim Planının Hazırlanması Projesi kapanış toplantısı Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ün başkanlığında soru-cevap kısmı ile son buldu.

Toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi yetkilileri, Tekirdağ’daki daire müdür ve amirleri ile Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6




>