Entegre Arazi Kullanımı Yönetim Modeli Projesi’nin İlk Toplantısı Yapıldı
12-11-2013

AB eşgüdüm projesi bünyesinde Üniversitemiz, Hayrabolu Belediyesi ve TURMEPA’nın Türkiye ortakları olduğu Karadeniz Havzası üzerinde "Entegre Arazi Kullanımı Yönetim Modeli Projesi"nin ilk toplantısı Bulgaristan’ın Burgas şehrinde 5-8 Kasım 2013 tarihinde yapıldı.

Toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem, TURMEPA Deniztemiz Derneği Genel Müdürü Akşit Özkural ve Bulgaristan Prof. Dr. Assen Zlatarov Universitesi Rektörü Prof. Dr. Petro Petkov ve proje ortaklarının temsilcileri katıldı.

2 yıl sürecek olan proje ile Ergene Havzası üzerinde delta ve lagün gibi kıyı alanları ile bu alanlara ait sulak alanlar için bir entegre arazi kullanımı yönetim modeli oluşturulması amaçlandığı bildirildi.