Ekosistem Eğitim Programı Tamamlandı
20-10-2015



Üniversitemiz Proje Ofisi’nin “Karadeniz Havzalarında Bütünleşik Arazi Kullanımı Yönetiminin Modellenmesi (ILMM-BSE)” başlıklı projesi kapsamında, ¨Ergene Havzası’na Yönelik Ortak Çözümler¨ başlığı altında, proje ortağı TURPMEPA (Deniz Temiz Derneği) tarafından ¨Ekosistem Eğitim Programına¨ düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, TURPMEPA Eğitim-Gönüllü Bölümü Yönetmeni Belgin Ergül, Denizlerin önemine vurgu yaparak, dünyada kullanılan oksijenin %70’inin denizden geldiğini, ve ekosistemi korumaya denizden başlanması gerektiğini söyledi.

Karadeniz Havzalarında Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetimi Modeli (ILMM-BSE)” Projesi Veri Yönetim Koordinatörü ve Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Albut ise programa “ ILMM-BSE Projesi Kapsamında Entegre Yönetim Sistemi” konulu sunumuyla devam etti. Prof. Dr. Selçuk Albut, Entegre Yönetim Sistemlerinin, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Yönetim Bilgi Sistemleri ile ihtiyaçlarının karşılanmadığı, çok yüklü veri ve işlem gerektiren durumlarda kullanılan bir sistem olduğunu belirterek, arazi kullanım yönetiminin modellenmesi, ortak ülkeler arasında veri akışının sağlanması ve verilerin depolanması amacıyla proje kapsamında Üniversitemizde kurulan Entegre Yönetim Sistemi kullanıldığını aktardı.

Projenin Ortak Araştırma Koordinatörü ve Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Konukcu, çevrenin korunmasının önemine dikkat çekerek, öğrencileri çevreye duyarlı olmaları gerektiğini söyledi. Konukçu, eğitimlerin, idari ve akademik dünya yanında, gelecek nesillere ve sivil toplum genelinde tanıtmak, ve tüm Trakya genelinde proje hakkındaki farkındalığı yaratmayı amaçladığını bildirerek, öğrencileri bu anlamlı projeye katılmaya davet etti

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>