Düşünceden Markete Yolculuk
19-02-2020



Üniversitemiz Teknopark A.Ş. tarafından konuşmacı olarak Rektör Yardımcısı ve NKÜTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent EKER’in katıldığı “Düşünceden Markete Yolculuk” başlıklı fikirden ürüne geliştirme süreçleri konulu seminer düzenlendi.

Proje Uzmanı Figen Taşçı DURGUT’un moderatörlüğünü yaptığı söyleşi ile Prof. Dr. Bülent EKER “Güncel bir konunun aktarılmasını sağlarken gelecekle ilgili vizyonlarınızı da oluşturmaya çalışacağız. Hayatı iki noktada devam ettirmenizi arzularım: bunlardan ilki zamanı yöneterek ikincisi ise fırsatları değerlendirerek.  Bugünkü toplantıda bu konular açısından önemli noktalara değineceğiz.” sözlerine yer verdi.

Prof. Dr. Bülent EKER, “Her şey siz ile başlıyor. Bunu kesinlikle bilmeniz gerekiyor. Başlangıç noktası olan sizleri değerli hale kılabilmek lazım. Önce kendinizi tanımanız lazım. İyi bir mühendis, iyi bir tıpçı ne olursanız olun önce hayal etmeniz gerekiyor. Hayal edeceksiniz ki yaşantınızı güzel kılabilesiniz. Hayaller bir gün gerçek oluyor. Einstain diyor ki “Hayal etmek bilgiden daha değerlidir.” İnsan hayalleri kadar büyür ve hayal alemi inovasyonun temelini oluşturur.” diyerek yapılması gereken şeyin içsel dürtülerimizi dışarıya doğru aktararak girişimci ruhu orta çıkartmanın önemine vurgu yaptı. Rektör Yardımcısı EKER “Size bu konu içerisinden en çok yardımcı olacak nokta Üniversitemiz Sosyal Yaşam Merkezi’nde bulunan  Kuluçka Merkezimiz ve Çorlu İlçemizde bulunan Teknopak. Buralarda ücretsiz olarak verilen eğitimlere mutlaka katılarak potansiyelinizin farkına varmanız gerekiyor.” dedi.

“Teknoloji ve artan rekabet nedeniyle gün geçtikçe daha da bireyselleşen iş ortamında başkalarının ihtiyaçlarını doğru okuyabilen ve bu ihtiyaçlara hızlı cevap verebilen bakış açılarına ihtiyaç duyulduğu bir gerçektir.” diyen Prof. Dr. Bülent EKER konuşmasında “Artık dünyanın gerçeği, tasarıma, başarıya, fikre ve innovasyona dayalı olduğunu da unutmamanız gerekiyor. Biz şunları da tamamlamaya çalışalım aslında zor olan düşünebilmektir. Düşüncenize mümkün mertebe soyutlanmış ortamlarda değil bu gibi toplantılarda da gündeme getirerek ifade edebilirsiniz. Hedefiniz doğruyu yakalayabilmektir.” sözlerine yer verdi.

Öğrencilerin merak ettikleri soruları Prof. Dr. Bülent EKER’e yöneltmelerinin ardından program sona erdi.

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>