Dünya Veteriner Hekimleri Günü Kutlandı
04-05-2015

Dünya Veteriner Hekimleri Günü münasebetiyle üniversitemiz Veteriner Fakültesi tarafından ilki düzenlenen kutlama programı 30 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirildi.

Kutlama programı çerçevesinde saat 09:30’da üniversitemiz spor kompleksi koşu pistinde 1.Süt Koşusu Veteriner Fakültesi akademik, idari personeli ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Koşu sonrası tüm öğrencilere süt ikram edildi. Kutlama programı kapsamında Akademia Restoran’da davetliler, katılımcılar ve öğrencilerin katıldığı öğle yemeği ikram edildi.

Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda saat 14:00’da gerçekleştirilen panel programının açılışında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Trakya Bölgesi Veteriner Hekimleri Oda Başkanı Dr. Erdal İlgü ve Veteriner Fakültesi Öğrenci temsilcisi Melis Destan tarafından günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmalar yapıldı.

Moderatörlüğünü Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Kılıç’ın yaptığı panele konuşmacı olarak Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi İkinci Başkanı, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Ender Yarsan, Afyon Kocatepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Veteriner Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Eryavuz, İstanbul Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı ve Veteriner Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Alpak ve Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Müdür Yardımcısı Veteriner Hekim Oktay Öcal  katıldı.

Düzenlenen panelde panelistlerden Prof. Dr. ENDER YARSAN “Hayvansal Gıdalarda Veteriner İlaç Kalıntıları: Halk Sağlığı Yönüyle Değerlendirilmesi”, Prof. Dr. ABDULLAH ERYAVUZ “Türkiye’de Veteriner Hekimliği Eğitiminin Dünü, Bugünü ve Yarını”, Prof. Dr. HASAN ALPAK “Veteriner Hekimliğine Adanmış Bir Ömür” ve Veteriner Hekim OKTAY ÖCAL “Trakya Bölgesi Hayvancılığında Veteriner Hekimliğin Rolü: Tekirdağ Örneği” konu başlıklı sunumlarının ardından panelistlere Prof. Dr. Şefik Kurultay tarafından teşekkür plaketleri sunuldu.

Panel sonrası süt koşunda dereceye giren öğrencilere madalyaları verildi. Kutlama programında 2014-2015 eğitim öğretim yılında ilk öğrencileriyle eğitime başlayan Veteriner Fakültesi 1. sınıf öğrencilerine yönelik hekimlik meslek kimliğinin kazandırılmasında ilk adım olarak öngörülen “Önlük Giydirme Töreni” gerçekleştirildi. Tören kapsamında fakülte öğrencilerine hekimlikle özdeşleşen steteskop ve termometre hediye edildi.