Dünya Veteriner Hekimler Kutlama Günü Töreni
27-04-2018



Üniversitemiz Veteriner Fakültesi tarafından “Dünya Veteriner Hekimler Kutlama Günü” münasebetiyle Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda tören düzenlendi.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürsel Dinç, Trakya Bölgesi Veteriner Hekimleri Oda Başkanı Erdal İlgü, Provet Anonim Şti. kurucusu Hüseyin Aydın ve Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz’ın açılış konuşmaları ile başladı. Törende Veteriner Hekimler, hayvan sağlığının korunması ve refahının geliştirilmesinin yanı sıra, küresel açlığın azaltılması, Zoonoz hastalıkların önlenmesi, gıda kalitesi ve güvenliğinin sağlanması, çevrenin ve biyolojik varlıkların korunması alanında çalışmalar yürütüldüğünü ve aynı zamanda veteriner hekimlerin halk sağlığı alanına insanlığa büyük katkılar sağladığını ve sağlamaya da devam edecekleri belirtildi.

Açılış konuşmalarının ardından etkinliğin konuşmacılarından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Ebubekir Al-Razi’nin sözünü anımsatarak, “İyi bir hekim iyi bir psikoterapist olmalıdır, hayvanların da insanlar gibi farklı psikolojik özellikleri vardır. Veteriner hekim olarak onların bedensel rahatsızlıklarını tedavi etmenin yanı sıra psikolojik birtakım rahatsızlıklarını da tedavi etmeli onlara sevgi ve şefkatle yaklaşmanız gerektiğini unutmamalısınız” dedi. Tüm Veterinerlerin “Dünya Veteriner Hekimler Günü”’ nü kutlayan Dodurka, Veteriner Hekim adayları öğrencilerimiz ile tecrübelerini paylaştı.

İkinci konuşmacı olarak Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. Sezen Arat sözü aldı. Biyoteknoloji yönteminden bahseden Arat, “Bitki, hayvan veya mikroorganizmaların tamamı ya da bir parçası kullanılarak yeni bir organizma (bitki, hayvan ya da mikroorganizma) elde etmek veya var olan bir organizmanın genetik yapısında arzu edilen yönde değişiklikler meydana getirmek amacı ile kullanılan yöntemlerin tamamına Biyoteknoloji denmektedir” dedi.

Üniversitemizde yapılan ve Üniversitemizin de ortak olduğu projeler ile ilgili bilgi veren Arat, TÜBİTAK projesi olan ve 2009 yılında dünyaya gelen Türkiye’nin ilk klon sığırları Efe, Ece ve Ecem hakkında bilgi verdi. “Dört yaşındaki bir Boz ırk boğanın klonu olan Efe ve 5 yaşındaki boz ırk bir ineğin klonları olan Ece ve Ecem şu an 8 yaşında ve çok sağlıklılar. Üniversitemiz Biyoteknoloji Bölümü tarafından üretilen klonlar normal sığırlar kadar sağlıklı ve hiçbir problem yaşamadan doğaya adapte oldular. Sağlıklı yavrular da veren klonların ikinci jenerasyon yavruları da oldukça sağlıklı görünüyor” dedi.

Konuşmaların ardından Veteriner Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı tiyatro gösterisi katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

IV. Geleneksel Süt Koşusu’ nda dereceye giren öğrencilere madalya, sonuncu olanlara süt takdim edildiği programda Veteriner Hekimlik mesleği için kutsal kabul edilen Beyaz Önlük Giydirme Töreni yapıldı. Mesleğe adım atan Veteriner Hekim adayları sırasıyla beyaz önlüklerine kavuştular.

Beyaz Önlük Giydirme Töreni’ nin ardından konuşmacılara programa katkılarından dolayı birer anı tablosu takdim edildi.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15
Namık Kemal Üniversitesi16
Namık Kemal Üniversitesi17
Namık Kemal Üniversitesi18
Namık Kemal Üniversitesi19
Namık Kemal Üniversitesi20




>