Dünya Veteriner Hekimler Günü
02-05-2019



Üniversitemiz Veteriner Fakültesi tarafından “Dünya Veteriner Hekimler Günü” münasebeti ile Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’ nda tören düzenlendi.

Katılımın yoğun olduğu programa İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent NAZLI, Trakya Bölgesi Veteriner Hekimleri Oda Başkanı Erdal İLGÜ, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof Dr. Gürsel DİNÇ, akademik personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Gürsel DİNÇ, veteriner hekimlerin sorumluluklarından, yaşadıkları zorluklardan bahsederek öğrencilerine veteriner hekim olduklarında her gün yeni bir bilgi ile karşılaşabileceklerini dolayısıyla veteriner hekimliğin öğrenmeye ve araştırmaya açık bir meslek olduğunu ifade etti.

Başkan Erdal İLGÜ ise öğrencilere seslenerek, “Arkadaşlar çok çalışmanız gerekiyor, fakülteden mezun olduktan sonra her şey yeni başlıyor, yolun başındasınız. Veteriner Hekimlik mesleğinde öğrenmek, araştırmak bitmiyor, hayat boyu devam ediyor. Ülkemize, mesleğinize hizmet etmek için elinizden geleni yapmanız gerekmektedir” sözlerine yer verdi.

Veteriner Fakültesi Dr. Öğr.Üyesi Asuman KIZILTEPE veteriner hekimlik mesleğinin tarihte ne zaman, nerede ve nasıl ortaya çıktığı, tarihi dönemlerdeki gelişimi ve okullaşma sürecini anlatan sunuyu katılımcılar ile paylaşarak tüm veteriner hekimlerin “Dünya Veteriner Hekimler Günü” nü kutladı.

Prof.Dr. Bülent NAZLI veteriner hekimlik mesleğine nasıl başladığını, karşılaştığı sorunlardan bahsederek öğrencilere yol gösterici tavsiyelerde bulundu. NAZLI, “Yaşadığımız dünya değişirken bizim mesleğimiz de boyut değiştiriyor, artan nüfus ve şehirleşme nedeniyle doğal yaşamdan uzaklaşıyor ve endüstri yaşama geçiyoruz. Gıda güvenliği çok önem kazandı, meslektaşlarımızın %40’ ına yakını gıda sanayinde çalışıyor. Çok geniş yelpazeye sahip bir meslektir veteriner hekimliği bu yüzden geleceği görerek alanınızı belirlemeli ve çok çalışmalısınız” sözlerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Veteriner Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı şiir dinletisi konuklara keyifli anlar yaşattı.

5. Geleneksel Süt Koşusu’nda dereceye giren öğrencilere madalya, sonuncu olanlara ise süt takdim edildiği programda Veteriner Hekimlik mesleği için kutsal kabul edilen Beyaz Önlük Giydirme Töreni yapıldı. Mesleğe adım atan Veteriner Hekim adayları sırasıyla beyaz önlüklerine kavuştular.

Beyaz Önlük Giydirme Töreni’nin ardından konuşmacılara programa katkılarından dolayı anı tablosu takdim edildi.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11




>