Dünya Hemşireler Haftası Kutlandı
13-05-2016



Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu tarafından Dünya Hemşireler Haftası kutlandı.

Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şefik Kurultay ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Erdoğan Güntekin,  Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tülin Yıldız, akademisyenler ile hemşire adayları katıldı.

Yüksekokul Müdürü  Doç. Dr. Tülin Yıldız, açılışta gerçekleştirdiği konuşmasında hemşirenin sağlık alanındaki yeri ve önemine değinerek; bu mesleğin zorlukları üzerinde durdu. "Bakım", "şevkat" ve "iletişim" kelimelerinin hemşireliğin tanımının yapan en uygun ifadeler olduğunu belirten  Yıldız, hemşirelikte  bir gülümsemenin, bir dokunuşun önemine değindi.

Başhekim Doç. Dr. Erdoğan Güntekin,  "Biz hekimler için hemşire bizim elimiz, ayağımız, en büyük yardımcımız, dert ortağımız" diyerek hemşirenin sağlık alanındaki önemini aktardı. Doç. Dr. Gültekin, "Sizlerin hastalarınızı ne kadar sevdiğinizi biliyoruz. Bu mesleği icra ettiğiniz için sizleri kutlar başarılarınızın devamını dilerim" sözlerine yer verdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay  "Hastanelerde  hemşirenin ne kadar önemli bir fonksiyon gördüğünü, yaptıkları işin insan sağlığı açısından ne kadar büyük bir önem taşıdığını söylemek isterim. İnsanın sahip olduğu en büyük zenginlik sağlıktır. Hemşirelik mesleği, meşakati çok ve özveri istemektedir.  Sabırlı olun ve sık sık empati yapın." diyerek tüm hemşirelerin ve hemşire adaylarının gününü kutladı.

Doç. Dr. Bahadır Kumral, sunumunda "Sağlık Çalışanlarının Yasal Sorumlulukları" konusundan bahsederek,  bir sağlık çalışanının cezai, hukuki, idari ve mesleki sorumlulukları üzerinde durdu. Doç. Dr. Kumral, sunumunda Sağlık Personeli için Malparaktis dava örneklerine yer vererek hemşire adaylarını bilgilendirdi. 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6




>