Dört Mevsim Tarımsal Üretimde Marmaraereğlisi Projesinin Uygulama Sözleşmesi İmzalandı
31-01-2022



Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, Marmaraereğlisi Belediye Başkan Vekili Fehmi DUMAN ve proje ortağı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN tarafından “Dört Mevsim Tarımsal Üretimde Marmaraereğlisi Projesi”nin Uygulama Sözleşmesi imzaladı.

Proje kapsamında, Marmaraereğlisi ilçe merkezinde yer alan 30 dekar alana 720 m²lik 15 adet naylon üretim serası (ürün üretimi amaçlı, dezavantajlı halka tahsis edilecek) ve proje iştirakçisi firma tarafından bedelsiz olarak kurulacak olan 1 adet modern teknolojili 480 metrekarelik cam deneme serası (yeni ürünleri deneme amaçlı) ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü yerleşkesinde belirlenen alana araştırma ve geliştirme çalışmalarının yapılacağı 672 metrekarelik cam sera tesisi kurulacağı belirtildi.

Proje ile Marmaraereğlisi’nde yaşayan ve ekonomik açıdan sorun yaşayan göç ile gelmiş toplam 15 yoksul kadın ve genç işsizden oluşan kitlenin sosyal ve ekonomik hayata katılımlarının sağlanması hedeflenmektedir.

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>