Çölyak Hastalığına farkındalık yaratmak amacıyla Üniversitemiz ve Trakya ÇÖLYAK ve Sağlıklı Yaşam Derneği iş birliği ile “Duy, Dinle, Destekle” isimli Çölyak Workshop etkinliği düzenlendi.
“Duy, Dinle, Destekle” workshop etkinliğinde başta Trakya ÇÖLYAK ve Sağlıklı Yaşam Derneği olmak üzere pek çok kamu kuruluşu ve sivil toplum kuruluşu bir araya gelirken Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Beslenme Diyetetik Bölümü ev sahipliği yaptı.
Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Beslenme Diyetetik Bölümü Mutfağında gerçekleştirilen etkinlikte Çölyak hastalığı hakkında bilgi verilerek, bu hastalığın buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunan glüten adlı proteinin ince bağırsakta oluşturduğu ve ömür boyu süren kronikleşen alerji ve hassasiyet olduğu kaydedildi.
Workshopta, şefler öncülüğünde Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri tarafından glütensiz ekmekten tramisuya kadar pek çok tarif denendi.
Program sonunda günün anısına katılımcılara Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof.Dr. Mehmet Alparaslan tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hafız AL...
Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Öğr. Gör. Aslı ARMAN'ın annesi Kamuran ARMAN vefat etmiştir. Cenazesi, 3 Temmuz 2025 Perşembe günü öğ...
Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Emre TAHTABİÇEN'in kayınvalidesi Sebile DEVİREN vefat etmiştir. ...
Tıklayınız. ...
22.01.2025 tarih ve 32790 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Üniversitemiz birimlerine (giderleri özel bütçeden karşılanmak üzere) 657 sayılı Devle...
Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2024 ve 2025 Yıllarını Kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşmenin Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet K...