Çölyak Hastalığına farkındalık yaratmak amacıyla Üniversitemiz ve Trakya ÇÖLYAK ve Sağlıklı Yaşam Derneği iş birliği ile “Duy, Dinle, Destekle” isimli Çölyak Workshop etkinliği düzenlendi.
“Duy, Dinle, Destekle” workshop etkinliğinde başta Trakya ÇÖLYAK ve Sağlıklı Yaşam Derneği olmak üzere pek çok kamu kuruluşu ve sivil toplum kuruluşu bir araya gelirken Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Beslenme Diyetetik Bölümü ev sahipliği yaptı.
Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Beslenme Diyetetik Bölümü Mutfağında gerçekleştirilen etkinlikte Çölyak hastalığı hakkında bilgi verilerek, bu hastalığın buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunan glüten adlı proteinin ince bağırsakta oluşturduğu ve ömür boyu süren kronikleşen alerji ve hassasiyet olduğu kaydedildi.
Workshopta, şefler öncülüğünde Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri tarafından glütensiz ekmekten tramisuya kadar pek çok tarif denendi.
Program sonunda günün anısına katılımcılara Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof.Dr. Mehmet Alparaslan tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
Tıklayınız. ...
Tıklayınız ...
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi 1992-1995 Dönemi Dekanı ve Tarla Bitkileri Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat ALTIN'ın eşi, Teknik Bilim...
Tıklayınız. ...
Üniversitemiz Hayrabolu Meslek Yüksekokulu Yüksekokul Sekreteri Emin AKSAN'ın annesi Emine AKSAN vefat etmiştir. Cenazesi 19.11.2024 Salı...
Tıklayınız. ...