Çölyak Hastalığına farkındalık yaratmak amacıyla Üniversitemiz ve Trakya ÇÖLYAK ve Sağlıklı Yaşam Derneği iş birliği ile “Duy, Dinle, Destekle” isimli Çölyak Workshop etkinliği düzenlendi.
“Duy, Dinle, Destekle” workshop etkinliğinde başta Trakya ÇÖLYAK ve Sağlıklı Yaşam Derneği olmak üzere pek çok kamu kuruluşu ve sivil toplum kuruluşu bir araya gelirken Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Beslenme Diyetetik Bölümü ev sahipliği yaptı.
Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Beslenme Diyetetik Bölümü Mutfağında gerçekleştirilen etkinlikte Çölyak hastalığı hakkında bilgi verilerek, bu hastalığın buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunan glüten adlı proteinin ince bağırsakta oluşturduğu ve ömür boyu süren kronikleşen alerji ve hassasiyet olduğu kaydedildi.
Workshopta, şefler öncülüğünde Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri tarafından glütensiz ekmekten tramisuya kadar pek çok tarif denendi.
Program sonunda günün anısına katılımcılara Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof.Dr. Mehmet Alparaslan tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığında görev yapmakta olan Sağlık Teknikeri Çisem İŞBAŞARAN CAN’ın kuzeni Salih PAÇALI vefat ...
Üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Park Bahçeler Biriminde Bahçıvan olarak görev yapmakta olan Ozan DURGUT'un babası Kemal DUR...
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür SAĞLAM'in kayınpederi Ali DİNÇEL vefat etmistir. Cenazesi 04.06.2025 Çar...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...
22.01.2025 tarih ve 32790 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Üniversitemiz birimlerine (giderleri özel bütçeden karşılanmak üzere) 657 sayılı Devlet M...