Dr. Öğr. Üyesi Mahpeyker YÖNSEL’in Kişisel Resim Sergisi Açıldı
09-03-2019



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği Dr. Öğr. Üyesi Mahpeyker YÖNSEL’in “Sonsuzluk ve Bir An” isimli Kişisel Resim Sergisi açıldı.

Sergi açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail YILMAZ, aynı fakültelerin Dekan Yardımcıları, Öğretim Elemanları, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Prof. Dr. Bülent EKER açılış konuşmasında “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözünden yola çıkarak Üniversitemizde sanata verilen önemi vurgulayıp, desteklerinin devam edeceğini belirtti ve Dr. Öğr. Üyesi Mahpeyker YÖNSEL’i kişisel resim sergisinden dolayı tebrik etti.

Eserlerin sahibi Dr. Öğr. Üyesi Mahpeyker YÖNSEL ise konuşmasında, Üniversitelerde Güzel Sanatlar Fakültelerinin en önemli fakültelerden olduğunu ve prestij göstergesi kabul edildiğini belirterek, bilimin olduğu yerde sanat ve sanatın olduğu yerde bilim olduğu sürece üniversitemizin de farkını yansıtacağını belirtti. Bir akademisyen ve sanatçı olarak, toplumun en değerli üyeleri olan sanatçıları yetiştirdiklerini, bunun da çok zor ve meşakkatli bir eğitim süreci sonunda olduğunu belirterek sanat ve kültürün yayılmasına fırsat verdikleri için başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN olmak üzere, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ ve serginin düzenlenmesinde yardımcı olan herkese teşekkürlerini iletti ve sergisi vesilesiyle herkesin Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Sergi 7-22 Mart 2019 tarihine kadar NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi sergi salonunda izlenebilir.

 
Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5




>