Doç. Dr. Türker Bilgen’in Projesine Tübitak Desteği
12-02-2018

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Türker Bilgen’in yürütücüsü olduğu ve Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Mesut İzzet Titiz ile Doç. Dr. Nicel Taşdemir, Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden Yard. Doç. Dr. Duygu Yaşar Şirin ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Pınar Ata ‘dan oluşan ekip tarafından hazırlanan "Transplantasyon Başarısında Etkili Olan Donöre Özgün Alloreaktif Hafıza B Hücre Rezervinin Değerlendirilmesi" projesi TUBİTAK “1001, Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" kapsamında 2017 Yılı 2. Döneminde Önerilen Araştırma Projelerinden Bilimsel Olarak Desteklenmesine Karar Verilen Projeler arasında yer aldı.

“Transplantasyon Başarısında Etkili Olan Donöre Özgün Alloreaktif Hafıza B Hücre Rezervinin Değerlendirilmesi” başlıklı proje ile Organ nakli başarısını etkileyen Alloreaktif hafıza B hücre rezervinin immün yanıt potansiyelini yansıtan yeni bir parametre olarak değerlendirmeye katılmasını sağladığı bildirildi.