Dikiz Aynamda Dünya Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi
20-10-2017



Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu düzenlediği “Dikiz Aynamda Dünya” isimli söyleşi ile 3 yılda Avrupa, Afrika ve Asya olmak üzere 3 kıta, 16 ülke gezen ve toplam 80 bin kilometre kateden motosiklet tutkunu İstanbul Gedik Üniversitesi Öğretim Üyesi Özbay’ı öğrencilerle buluşturdu.

Ziraat Fakültesi Konferans Salon’da gerçekleşen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Öğretim Görevlisi Asil Özbay Bir kadının motosiklet ile Türkiye’den Moğolistan’a uzanan yolculuğunun hikâyesini paylaştı.

İzmir’de Aliağa Kadın cezaevinde satranç eğitmeni olarak çalıştığı sürenin sonunda mahkûmlara sorduğu soru ile hayatının değiştiğini söyleyen Özbay, orada edindiği tecrübeler neticesinde özgürlüğü inşa etme sürecinin başladığını kaydetti. “Kadınlara Özgürlük Yakışır” sloganı ile yola çıkan Asil Özbay, kadınların tek başlarına neler başarabileceklerine dikkat çekmek istediğini kaydetti.

Program Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlker Özmutlu günün anısına Üniversitemiz öğrencilerinin hazırladığı tabloyu takdim etmesiyle noktalandı.  

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5




>