Devlet Arşivleri Başkanlığından NKÜ Personeline Arşiv Eğitimi
21-06-2022

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi personeline Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı tarafından Arşiv Eğitimi verildi.

İki gün süren eğitimin ilk günü bir açılış konuşması yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, kurumların hafızasının olması gerektiğini söyleyerek, “Arşivler, devletlerin sistemli bir mekanizma olduğunu gösterir. Bu eğitim de kurumsal bir çatı altında çalışanlar olarak tecrübe edineceğimiz bir etkinliktir” dedi.

Devlet Arşivleri Başkanlığı Araştırmacıları Ahmet AKBAYIR ve Ferhat DOĞANGÖNÜL, arşiv mevzuatı ve devir teslim işlemleri, ayıklama ve imha komisyonlarının kurulması, elektronik belge yönetim sistemi (EBYS) yönetimi ve EBYS’de dosya açılması ve yönetilmesi konularında bilgiler verdiler.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen eğitimin ardından birimlerin Arşiv Sorumluları ile Kurum Arşivinde uygulamada bulunuldu.