Deney Ve Kalibrasyon Laboratuarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar Konulu Eğitim Programı Başladı
21-01-2014



Üniversitemiz Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (NABİLTEM) tarafından araştırmacılara yönelik “Deney ve Kalibrasyon Laboratuarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar” konulu eğitim programı başladı.

Eğitimin açılış programında konuşan NABİLTEM Müdürü Doç. Dr. Ömer Öksüz, Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin sahip olduğu olanaklardan bahsetti. Doç. Dr. Öksüz, “7 Uzman 2 laborant kadromuz ile Üniversitemizin tüm ihtiyaçlarına yönelik cihazlarımızla Merkezimizde hizmet veriyoruz.” dedi.   NABİLTEM’E ait 5 Laboratuvardaki cihazların özelliklerini dile getiren Doç. Dr. Öksüz, eğitim seminerinin başarılı geçmesi dileğinde bulundu.

 NABİLTEM Uzman Kimyager İlke Tunçbilek, verdiği eğitimde Akreditasyonun tanımından bahsederek, akreditasyonun ülkemizde üretilen mal ve hizmetlerin kalitesinin uluslar arası standartlara uygunluğunun dünyada kabul görecek şekilde belge ve raporlarla ortaya konulmasında önemli bir araç olduğunu ifade etti.  

Eğitimlerde “Türkiye Kalite Altyapısı”, “Uluslar arası tanınırlık ve kabul”, “TÜRKAK’ın Uluslararası Tanınırlığı”, “Laboratuvar Akreditasyon Süreci” konularından bahseden Tuçbilek, TS EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartları  hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>